Lust på Pastell

I helgen kom våren på riktigt här på ön. Ljumma vindar, fågelkvitter och det där pirret i magen som man får när man känner att nu närmar sig äntligen årets bästa tid då knopparna brister och allting slår ut i blom. Jag har försökt att spendera så mycket tid som möjligt utomhus för att riktigt maxa njutet.

I går åkte vi till Tofta strand för att byta lite miljö. Vi tog med oss leksaksgrävskopa och lastbil till barnen så att de kunde leka i sanden och kaffe till oss vuxna.
Nelli slet av sig skor och jacka så fort vi kom fram.
”Jag vill känna på sanden”
Hon hävdade att det var ”jättevarmt” och att hon inte alls frös men efter några minuter var skor och jacka på igen. Riktigt SÅ skönt är det inte än men faktiskt så där så att det räcker men stickad tröja om man håller sig i solen.

Själv körde jag på en gammal favoritkappa från Ganni som varit med ett bra tag nu och min gula mössa från Acne Studios. Ni kanske har sett att jag har samma modell i flera olika färger. De andra går i en dovare färgskala: beige, vit och navy. Men helt plötsligt i höstas blev jag sugen på en riktigt knagglig färg och beställde en gul. Dessvärre kände jag mig aldrig bekväm i den under de mest grå och mörka månaderna men nu när ljuset kommit tillbaka känns den mer rätt. Har nog haft den varje dag den sista månaden.

Det har flyttat in en hel del pasteller i min annars väldigt monokroma garderob de senaste två åren. Rosa dominerar men även en del lavendel, babyblått och gult.
Även min egen klädkollektion är väldigt pasteller. Det hade jag nog aldrig trott för några år sedan men just nu känns det skönt med lite mer färg i livet. Man blir glad av att bära färg. Detsamma känner jag med mönster som jag nästan aldrig bar tidigare.
Nu består halva garderoben av mönstriga, färgglada klänningar.
Hur känner ni kring färg och mönster? Är det något ni ”vågar eller vägrar”?

Mer bilder från vår härliga dag på stranden kommer senare i dag. Nu ska jag gå till kontoret och välja tyger till våra draperier och gardiner. Det ser ut som att det blir pastell även där.

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras