Söndag på Tofta Strand

Här kommer lite bilder från vår Söndag. Jag skulle ju egentligen postat dem i går men nätet (fiber) har varit nere sedan lunchtid i går. Tydligen har det hänt nåt i Sthlm som de försöker få bukt på. Nu har jag kopplat upp mig på telefonen för kunna ladda upp bilderna.

Det var så fantastiskt fint väder i går så vi beslutade oss för att åka till Tofta strand en sväng. Barnen tyckte att det var superkul att leka i sanden och springa upp och ner bland sanddynorna. Nelli ville slänga av sig alla kläderna så fort vi kom till stranden men efter några minuter utan skor och jacka tyckte hon att det räckte och ville ta på sig igen. Förstår att hon längtar efter att gå barfota i sanden för det gör jag också.

Full fart i sanddynorna! Det är minst lika kul att leka på stranden en solig dag i Mars som mitt i sommaren. Dessutom har man ju hela stranden för sig själv och behöver inte vara rädd för att några strandhanddukar och solande turister ska bli överkörda på vägen.

Vi hade med oss grävskopa och traktor. Två av favoritleksakerna just nu och perfekta när man ska bygga sandslott!

En vindpinad sommarrestaurang blir en ganska fin backdrop eller hur? Om inte Leo hade haft vinterkläder på sig så skulle man nästan kunna tro att det låg på helt andra breddgrader.

Självklart plockar vi upp skräp som vi hittar på stranden. Här hittade vi massor av sugrör och kapsyler som blivit kvar efter förra sommarens gäster.
Att folk fortfarande är så tanklösa och nonchalanta att de kastar plast och annat skräp i naturen med den kunskap vi har i dag är för mig en gåta. Så otroligt ansvarslöst.
Tur att våra barn förmodligen kommer att vara smartare och ta hand om jorden bättre än vad vi har gjort. Tyvärr lär de ju även få städa upp efter oss i årtiondenl framöver.

Har ni sett att det finns en hashtag på Instagram som heter #trashtag där folk som har städat upp i naturen lägger upp före- och efterbilder? Ett genidrag av den som skapat taggen. Allt som kan få fler människor att städa upp det vi har ställt till med är positivt och att skapa en trendande hashtag på Instagram kanske kan få folk som aldrig tidigare hade kunnat tänka sig att ställa sig att plocka skräp att göra det nu.
Gå in och titta, inspireras och glöm inte att ta med en soppåse nästa gång du går på promenad!

Nu ska jag avsluta min arbetsdag här på kontoret.  Jag älskar att solen fortfarande lyser när jag går hem på kvällarna. Det känns som att våren äntligen är här på riktigt och nu dröjer det nog inte länge till innan Magnolian och körsbärsträden blommar. Årets vackraste tid!

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras