Hoppas att ni alla har haft en härlig påsk! Här på Gotland har det varit rena rama sommardagarna. SÅ härligt med sol och varma dagar och ljumna kvällar. Äntligen! Som vi har längtat!
Samtidigt som vi har haft supermysig stunder den här helgen så har vi också haft några av de kämpigaste dagarna som familj hittills. Som jag skrev om i det här inlägget så är det tufft att få ihop familjelivet ibland och de senaste veckorna och speciellt de senaste dagarna har varit extra jobbiga. Två små barn som är i varsin trotsig utvecklingsfas, två företag som ska skötas och två föräldrar som inte har någon som helst extra energi kvar att ge utan tvärtom går på knäna när det gäller både tålamod och ork. Istället för att vara ett team som vi brukar vara så bra på så har vi spelet på olika lag de här dagarna. Det har blivit en hel del tårar och ångrade ord.
Det är fan inte lätt att vara en familj alla dagar.
Som tur är så är vi bra på att säga förlåt till varandra och sätta oss ner och prata om vad som är fel och hur vi ska rätta till det. Men just nu är det tungt. Allt det där jobbiga som varit de sista åren kommer ikapp oss när det är andra saker som inte funkar, som de där dagarna när man känner sig som världens sämsta förälder för att man inte orkade vara pedagogisk eller tålamodet brast. Som tur är så har vi bra vänner som också är eller har varit småbarnsföräldrar och går eller har gått igenom samma sak så att man kan få prata av sig och slippa känna att man är ensam i alla känslor och tankar.

Det är så skönt att det äntligen blivit vår på riktigt så att man kan vara ute hela dagarna och pausa det som just nu inte känns bra, lämna den stökiga vardagen hemma i några timmar och komma ut och umgås med varandra i solen. För allting känns så mycket lättare när det är sol. Håller ni inte med?
När man sen kommer hem så känns inte det där man tjafsade om innan man åkte så jäkla stort längre och det blir lättare att stryka ett streck över och ta nya tag.

I helgen har vi varit ute på landet nästan varje dag. Vi har hälsat på hästar och den nya kaninen hos Mysan och Linus på Hotel Stelor, påskfikat med farmor och farfar och kusinerna på terassen i Västergarn och spenderat eftermiddagarna på stranden. Äntligen har man kunnat byta ut vinterskorna mot sandaler och dra på sig en sommarklänning. Bara en sån sak gör att livet känns så mycket lättare.
Det bästa av allt är att vi redan har badat! Eller ”vi” är väl lite att ta i. Barnen har badat och vi vuxna har doppat tårna. Tydligen har vi uppfostrat den totala motsatsen till badkrukor. Så fort de kommer ner till stranden slänger de av sig kläderna och rusar ut i vattnet oavsett temperatur! Att få upp dem ur vattnet är nästintill omöjligt.
Själv väntar jag gärna tills det blir lite varmare.

Det kommer nog att bli en liten hästtjej av Nelli också. Det var total glädjen då vi var i hagen på Stelor och klappade hästarna. Så härligt att se och ingen blir gladare än jag om hon vill börja rida när hon blir lite större. Jag har ridit i hela mitt liv och drömmer fortfarande om att en dag ha egna hästar. Vore så mysigt att dela hobby tillsammans.

Påskaftonskväll. En av de där dagarna man kommer att minnas länge. Kan inte komma ihåg att vi någonsin tidigare har badat en påsk eller ens varit på stranden.
Hör mig själv på en middag om 20 år:
”Kommer du ihåg den där påsken då det var så soligt och varmt att vi åkte till stranden och badade”
Helt galet egentligen!
Vi åkte till Tofta för att ha påskäggsjakt och direkt efter att de hade hittat sina ägg slängde de av sig kläderna och hoppade i vattnet. Klockan var halv sex på kvällen och det var helt vindstilla med spegelblankt vatten. Helt magiskt! Så glad att jag lyckades fånga det på bild.

I går åkte vi till Fårö och där blev det ännu mer bad när vi kom till Sudersand. Det var inte alls lika skönt i luften men det struntade barnen totalt i. De hittade dessutom en liten grop i strandkanten där vattnet värmts upp under dagen som blev till en liten pool.

Sen blev det lek i sanddynorna. Världens bästa lekplats!

Upp och ner för dynorna! Vi fick tömma ur en hel del sand ur skor och byxor när vi kom hem men det var två små som somnade gott den kvällen.
Så tacksam över att bo här och kunna ge mina barn sånna dagar. Att ha all denna lyxen i naturen runt om oss.
Det gör det också lite lättare när man har lite tyngre dagar och perioder.
Det känns skönt att den bästa tiden börjar nu och att man har så mycket av detta att se fram emot framöver.
Förhoppningsvis kommer vi snart ur den här formsvacka ännu starkare och så småningom kommer vi bara att minnas alla de där fina stunderna vi hade samtidigt. För det är det som är viktigt när det är kämpigt – att inte glömma allt det där fina.

Kram L

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras