Fredagsfrukost på Villa Alma

I Fredags startade jag dagen på allra bästa sätt nämligen med en stor, härlig hotellfrukost på Villa Alma tillsammans med min kompis Frida, en sån där frukost som övergår i brunch eftersom det är så himla trevligt och gott att man aldrig vill gå därifrån.
Villa Alma hette fram tills i våras Almedalens Hotell då våra vänner Emma och Tobbe tog över och inte bara bytte namn utan också totalrenoverade hela stället och bytte stil från trist och opersonligt till ett riktigt mysigt boutique hotel som påminner lite om ställen du kan hitta i bl.a Miami och LA. Till skillnad mot det avskalade och monokroma man ofta ser här på Gotland så är här fyllt med färg och mönster och massor av textiler som gör att det nästan känns mer som att man bor hemma i någons härliga hus än på ett hotell.

En av de saker som Villa Alma redan gjort sig känt för på sociala medier är den fantastiska frukosten. Den som har varit hemma hos Emma och Tobbe på fika eller middag vet hur mycket Emma älskar att fixa i köket och göra det där lilla extra för sina gäster. Det märks även här på frukosten som Emma basar över. Det finns nog ingenting att sakna, till och med äggen fick toppbetyg av Frida (Det finns ingen som älskar ägg så mycket som hon gör.  Tro mig! Kolla in hennes Instagram konto @eggsiting så förstår du). De hade så där perfekt krämig gula som man vill åt.

Älskar färgsättningen och rottingmöblerna. Här kan man sitta och äta frukost i timmar.

Jag som äter vegetariskt hade massor att välja på. Jag började med hembakat bröd, ost och marmelad, yoghurt med hemgjord granola, kokos och ananas, äggröra, tomatsallad, minismoothie, kaffe och juice.

Sen blev det våfflor! Hur genialiskt att portionshälla dem i små kannor? Då slipper man allt kladd eftersom de flesta av oss, mig inräknat alltid häller för mycket så att det alltid rinner över.

Våffla med grädde, sylt och rårörda bär. Mums! Våfflor är ändå lite underskattat. Jag glömmer liksom bort att de finns. Kanske dags att skaffa sig ett våffeljärn?

Efter frukosten med Frida stannade jag kvar eftersom jag hade ett möte med Emma. Vi har lite planer ihop som jag ska berätta om snart. Det ska i alla fall bli väldigt kul och något jag ser fram emot.

Under mötet blev det så klart ännu mer kaffe och en bulle till det.
En superhärlig start på dagen helt enkelt! Jag måste försöka börja varje Fredag på det här sättet framöver. Det är ju precis sånt här mys man behöver nu när det snart blir mörkare ute.

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras