Ett 2nd hand fynd, en förvirrad hjärna och en skog full av björkar

Yay! Äntligen funkar det att ladda in bilder i datorn igen! Efter att ha provat precis allt: uppdatera datorn, ändra inställningarna på iCloud och telefonen, rensa bort tusentals bilder i både datorn och på minneskortet så visade det sig att det bara vara jag som hade tagit fel sladd till adaptern. Istället för den sladd som det ska vara hade jag råkat ta en som är till bankdosan (skämsemoji infogad här). Jag hade inte ens tänkt tanken på att kolla sladden som dessutom hade en klisterlapp där det stod textat ”endast för bankdosa” på. Alltså…. Vet inte ens om jag kan skylla på sömnlöshet i det här fallet?
Jag är i alla fall glad att det inte var mer komplicerat att fixa felet än så och att rensa datorn på massor av bilder var mer än välbehövligt så på ett sätt kom det ju något bra ur mitt slarv.

De här bilderna tog jag och Johanna när vi var ute på road trip för ca tre veckor sedan. Vi åkte förbi en glänta full av björkar och det var så otroligt fint ljus där att vi bara var tvungna att stanna och knäppa lite bilder.
Jag har på mig ett av mina allra bästa second hand fynd: en ullkappa från Malene Birger. Jag älskar färgen, fransarna och de 3/4 korta ärmarna där plagget man bär under får kika ut. Jag har haft den på mig varje dag de sista veckorna och den är lika fin som här; över en lång klänning som över ett par jeans och stickad tröja. Jag har någon slags förkärlek till kappor som påminner lite om en filt har jag märkt. Jag har två sedan innan i samma stil men tunnare och utan fransar.

Det är inte så ofta man ser så mycket björkskog här på Gotland. Visst är det fantastiskt fint? Det blir ett helt annat ljus än i den tallskog man oftast ser här på ön även om det också är väldigt vackert.

På tal om second hand så är nog hälften av de klädinköp jag har gjort till mig och barnen de sista åren köpt i andra hand och det jag själv inte använder längre säljer jag vidare eller skänker till någon som behöver det bättre. Jag anordnar loppisar flera gånger per år tillsammans med vänner och jag är med i flera grupper på Facebook där man köper och säljer kläder och accessoarer.
Senast förra veckan hittade jag både en jacka till Nelli som jag letat efter i rätt storlek och en girlang med pom poms från Oyoy till barnrummet som också varit med på önskelistan ett bra tag.
Själv har jag alltid tyckt att det är roligt med vintage och second hand eftersom man kan hitta unika plagg som ingen har men de sista åren har det blivit lika självklart att även sälja plagg vidare när jag är klar med dem istället för att packa ner dem i kartonger och stuva ner dem i källaren. Istället för att ligga där bortglömda och bli förstörda får de ett nytt hem och förhoppningsvis kommer de till användning i många år framöver innan det kanske är dags för ännu en ny ägare och ännu fler levnadsår innan de tillslut får åka till återvinningen (för ni kastar väl inte kläder?) och bli till nya tyger och nya plagg.
Hur gör ni med era gamla kläder och felköp? Är ni duktiga på att sälja och skänka vidare?

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras