Höstmarknad på Hotel Stelor

I Lördags var det dags för höstmarknad på Hotel Stelor igen. Tänk att det redan har gått ett helt år sedan sist! I år fick vi dessvärre inte lika härligt och soligt väder men det var väldigt mysigt ändå och vi lite mer förberedda ifall att det skulle komma lika mycket folk den här gången: fler parkeringar och mycket mera mat.
Förra året hade vi inte alls räknat med att det skulle komma så många besökare eftersom det var första gången vi hade marknad. Då kom det över 600 personer! Mysan fick springa och öppna hästhagar för att få plats med alla bilar och åka till Klintehamn i för att köpa mera korv eftersom de tog slut efter bara någon timme.
Jag vet inte hur många människor det var som kom i år men väldigt mycket folk var det i alla fall. Superkul!

Kolla in den här majsen som låg som dekoration utanför ladan. Hur vacker? Har ni inte redan tittat på ”Chefs table” på Netflix så gör det! En underbar serie om några av världens bästa restauranger och alla fantastiska människor bakom dem. Se avsnittet om Cristina Martinez och hennes livshistoria. Jag blev helt tagen och grät flera gånger under det avsnittet. Då kommer ni också förstå var de här färgglada majskornen har sitt ursprung.

Jag har gjort en stor rensning bland bland barnkläder och ytterplagg som jag stod och sålde. Det första som gick var en kappa från Rodebjer som jag tvekade lite på men eftersom den är liiiite för tight över axlarna och inte använts på två år fick den åka med och nu har den fått ett nytt hem hos en kompis till mig som också stod på marknaden.
Jag har själv köpt den second hand av en annan kompis. Älskar att man kan ge gamla favoritplagg ett nytt liv flera gånger om!

Mysan och gänget på Stelor hade gjort supermysig inne i ladan där vi stod. Överallt var det tända ljus och pumpor i alla former och färger. Jag missade att köpa med mig lite fina pumpor hem. Igen. Gjorde samma miss förra året.

Countrybandet Handsome Molly som spelade ute på gårdsplanen förra året var med igen. I år fick de stå inne i ladan och spela till min och de andra försäljarnas glädje. Det blir så himla mysig stämning med live musik.

Bredvid mig stod Åsa och sålde hembakade kakor. Livsfarligt! Tror att hon var det allra populäraste bordet på hela marknaden för kakorna rasade ut och de där härliga små pajerna tog slut i ett naffs.

Utanför ladan stod Linus och sålde korv, supergoda mackor och andra härliga rätter lagade på råvaror från gårdar här på ön. Kön ringlade sig lång i flera timmar.

Mysan kom med en tallrik med grillad pumpa, linser, gröna tomater och massor av annat gott.

Till dessert blev det morotskaka. Den godaste jag någonsin har ätit!

Min utsikt från där jag stod. Så vackert med alla kandelabrar och ljuslyktor. En av de saker jag älskar så mycket med hösten är just att det blir dags att tända ljus igen.

En påse med franska våfflor fick följa med hem till söndagsfikan. Det var svårt att låta bli när man stått och känt doften av Åsas goda kakor hela dagen.
Jag köpte även med mig att av Emma Liljengrens fina print till barnrummet som jag kikat på länge. Ni ser det skymta i vänstra hörnet på bilden med bandet.

Älskar verkligen att vara med på dagar som dessa. Jag hoppas att vi kör igen nästa år. Tre gånger är ju en tradition säger de och det hade varit så mysigt om det blir så.
Tack Hotel Stelor, My, Linus, Ellie och alla andra härliga som var med i år!

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras