Härliga höst

Jag har alltid älskat alla årstider och efter våra fem år i det ständigt soldränkta Mellanöstern uppskattar jag alla fyra årstider extra mycket. Jag tycker att alla månader på året har sin charm och störs inte särskilt av mörkret och kylan som vi är på väg in i nu. Det gör bara att det blir extra härligt när det vänder och blir ljusare och varmare igen.
Hösten är ju så fantastisk med alla glödande färger i naturen och oktober kan ju vara en av våra allra vackraste med alla sina gula, röda och orangea toner.

De här bilderna tog vi förra veckan efter att jag och Hanna hade ätit lunch på Visbys nya lunchställe ”Falafelfickan” nere i Almedalen. Är ni i Visby men inte varit där ännu så måste ni testa. Bästa falafeln jag har ätit! Jag brukade knappt gilla Falafel innan jag gick dit.
Det är Luqaz från Restaurang Rot som tillsammans med vår kompis Amalia kör en pop up resturang inne på Almedalsfiket fram till årsskiftet. Det är smetfullt varje dag så det märks att det har varit ett efterlängtat tillskott för de lunchsugna.
Superkul och supergott!

Så här har jag sett ut majoriteten av dagarna nu i höst. Är så glad att jag hittade den där kappan annars vet jag inte vad jag hade haft på mig. Kan tycka att det oftast är svårt den här ”mellantiden” då de flesta ytterplagg antingen blir för kalla eller alldeles för varma att ha på sig.
Under kappan bär jag svarta tights, kängor och en av mina skjortklänningar. Precis som för de flesta av mina kunder så är det Kyllaj i leo som är favoriten just nu. Den är så lätt att bara slänga på sig och passar i de flesta sammanhang.

Kolla in färgerna! Vildvin måste vara en av de vackraste växterna så här års!
Dessutom förknippar jag den med min barndom eftersom vi hade ett Vildvin som växte på vår mur då jag var liten. Redan då var jag fascinerad över färgväxlingarna på bladen under årets gång.

Oplanerad färgmatchning med fasaden! I själva verket är kappan orange och vit men på håll ser den nästan rosa/aprikos ut. Här ser ni förresten ett annat av mina bästa köp i år: min väska från Rodebjer i ”vegansk läder” som rymmer exakt det jag behöver ha med mig varje dag. Älskar den! Vet att den finns i läder också men den är inte alls lika mjuk och smidig som denna.

På tal om mjuk och smidig så är det exakt det motsatta till hur jag känner mig i dag. I förrgår var jag på gymmet för första gången på fyra år(!!!) och i dag har jag träningsverken från helvete. Fast jag gillar det. Träningsvärk är skönt samtidigt som det gör ont. Håller ni med mig? Det blir ju liksom ett bevis på att man faktiskt fått ut nåt av passet.
Det kanske kan hända att jag tog i lite väl mot vad jag borde ha gjort efter så långt uppehåll men jag tycker det är så kul att träna och jag har längtat så jäkla länge efter att få komma igång så det var svårt att inte maxa.
Min rygg har ju satt stopp för min träning de sista tvååren och innan dess var det två graviditeter. Jag har lite att ta igen och jag är SÅ peppad på att komma igång nu.
Längtar redan till nästa pass. I dag blev det däremot välbehövlig vila.

Nu ska jag ge den svenska serien ”Den inre cirkeln” ett nytt försök. Jag skulle börja titta på den för några månader sedan men det blev aldrig av. Älskar ju att se på filmer och serier som är inspelade här på Gotland. Klämde av de sista fyra Maria Wern filmerna på raken en kväll för inte så länge sedan.
Får se om Den inre cirkeln ger samma mersmak.

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras