Gott nytt årtionde!

Gott nytt år och gott nytt årtionde!
Hoppas att ni har haft ett härligt jul- och nyårsfirande. Själv hade jag för tredje året på rad en lugn och mysig jul tillsammans med bara vår lilla familj här hemma. Ingen släkt eller vänner, bara vi fyra vilket är väldigt skönt.

Nyårsafton firade jag helt ärligt inte alls.  Jag kan inte riktigt förklara vad det var som hände men jag vaknade med en ganska mörk känsla i kroppen som bara växte sig större under dagen. Det var som att de sista årens alla motgångar och trötthet kom över mig på en gång. Jag tog en promenad ner till havet på förmiddagen för att rensa tankarna, oftast brukar de negativa känslorna försvinna då jag kommer ner och får känna vinden i ansiktet och andas havsluft. Men den här gången hjälpte det inte.
Kanske var det för att jag för en gång skull har tagit mig tid att vila och reflektera över allt som har hänt de sista åren med skadan i min rygg, otaliga sjukhusvistelser, smärta, utmattningen, tuffa småbarnsår och allt det för med sig, sömnlösheten, kroppen som aldrig får tid till att vila eller ork att träna och bli stark igen, en karriär som lades på hyllan, vänner som försvunnit då jag valde familjen före den där karriären…
Bitterhet, besvikelse, ilska, sorg. Alla känslor virvlade runt i mig och växte till ett svart moln i hjärnan. Jag ville bara ge ett stort fett f*** y** finger till 2019 och sova bort hela kvällen.
Jag försökte verkligen rycka upp mig, tänka på alla de bra stunderna som jag ju så klart har haft men tankarna låg som ett stort åskmoln som vägrade ge med sig. Tillslut kapitulerade jag och lät det vara så. Jag lät mig själv vara bitter, arg, ledsen och sorgsen. Kanske var det precis vad jag behövde. Att känna efter.
På kvällen åt vi en god middag tillsammans hemma men istället för att skåla in tolvslaget blev det en film och en kopp te i soffan.

I går vaknade jag mycket lättare i både kroppen och sinnet igen och på riktigt bra humör. Det kändes så klart lite konstigt att ha ”hoppat över” nyår men samtidigt helt ok.
Vi hade en supermysig dag utomhus med barnen som avslutades med en av de mest fantastiska och färgstarka solnedgångar jag någonsin har sett! Hela Visby badade i ett starkt rosa ljus och havet växlade mellan orange, rosa, rött, turkost och blått.
En härlig start på 2020.
När vi kom hem tyckte vi att det var dags att välkomna det nya året så vi beställde hem pizza (vad annars på nyårsdagen?) och skålade i bubbel. Det kändes helt rätt.
Nu är jag redo för ett nytt årtionde. Det ska bli väldigt spännande att se vad vi har framför oss. Jag inser också att mitt liv förändrats totalt sedan jag satt på Yas Hotel i Abu Dhabi och skålade in 2010 och precis hade påbörjat mitt liv i Mellanöstern.
Ett helt annat liv.
Om jag orkar kanske jag ska göra en liten recap på de sista tio åren?

Här ovan ser ni mina nio mest gillade bilder på Instagram. Mina ”Best Nine 2019”
Just 2019 är nog det året som jag postat allra minst på mina sociala medier. Orken och inspirationen har helt enkelt inte funnits. Det är något jag tänker ändra på framöver för jag saknar verkligen att fotografera och skriva. Det som har hänt är att jag ställt för höga krav på mig själv och mitt innehåll och den ribban tänker jag sänka rejält. Missförstå mig rätt. Vad jag menar är att jag vill tillbaka till att posta utan att tänka på om det passar in i ”flödet”, om det matchar i färg, om det är rätt ljus, om det blir en snygg ”mosaik”…
Jag vill posta bilder precis som jag gjorde då Instagram var helt nytt, då det fortfarande var kul och prestigelöst. Back to basics. Skitsamma om det passar ihop eller inte.
Samma här på bloggen. Mera bilder och innehåll. Dags att den här bloggen blir mer levande igen!
Vad säger ni om det?

Kram L

Mina ”best nine 2019” på Instagram:
1. Visby – alltid ett av mitt mest gillade motiv
2. Två nakenfisar tar årets första dopp på Tofta i April!
3. På stranden på Ibiza.
4. Ett av Gotlands många vallmohav den här sommaren. Vilket blomsterår!
5. Vår restaurang Vinäger är också ett av mina mest populära motiv hos mina följare.
6. Visby i höstsolen.
7. Jag i en av mina klänningar ute i ett av de där fantastiska vallmofälten.
8. Vinäger igen
9. Årets första körsbärsblommor

1 kommentar
  1. Vad klokt att du kapitulerade! Det där med att strida mot faktum, att försöka finta undan vad man känner och upplever, det funkar inte. Bara när man accepterar det man känner och låter det vara, så kan kroppen gå ner i vila och börja återhämta och landa i det som är. Well done! Och det låter toppen med mindre krav på Instagram, vi som följer ser inte de där mönstren… Vi ser en bild i vårt flöde bland de andra och hellre fler spontana bilder än få övertänkta… Om jag får välja! Önskar dig ett riktigt gott nytt år och decennium! 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras