Vårkänslor i Januari

Solen är tillbaka! Här på Gotland har vi haft sol de senaste fem dagarna och det är sååå härligt! I Lördags var det rena rama vårvädret så vi passade på att åka iväg på en liten utflykt till Lummelunda där vi gick en promenad på stranden och genom skogen där man kan gå över små broar över en fors och små vattenfall som kommer ifrån Lummelunda grottorna. Vi avslutade med att titta på det stora vattenfallet uppe vid den gamla kvarnen.

Hade  barnen fått välja så hade de slängt av sig kläderna och tagit ett dopp. Att det är svinkallt i vattnet bekommer dem inte alls. Som tur var så lyckades jag övertala dem att det inte var någon bra idé.

Vet ingen som älskar bananer lika mycket som den här killen. Det är det första han frågar efter när han vaknar på morgonen och om han hade fått välja hade han nog helst levt på bara bananer och mackor.

Ljuset! Man glömmer nästan hur vackert det är under den mörkaste tiden och 2019 måste väl räknas som en av de mörkaste vintrarna någonsin med sitt gråtrista väder? Det känns så skönt att det vänder nu och vi går mot ljusare och ljusare tider.

Bulleri, bulleri, bock. En av flera små broar över forsen. Även om naturen mest går i  en gråbrun färgskala just nu och stigarna är leriga så är det så skönt att komma ut i skogen lite.

Det stora vattenfallet kommer från Lummelundagrottan. Lika fascinerande som läskigt när man är liten.

Vårblommorna har redan titta upp. De här två står i en liten vas på matbordet här hemma. Vi hittade även ett kaninskelett som barnen också ville ta med hem men det fick ligga kvar. Dock fick vi gå tillbaka och titta på det flera gånger. Nelli trodde först att det kanske var en minielefant som hade blivit uppätet av en räv men på grund av avsaknad av snabel så gick hon till slut med på att det nog var en kanin ändå.

Solen ska fortsätta lysa de närmaste dagarna och vi har redan klarat av över hälften av Januari. Nu är det inte alls länge kvar tills att våren är här på riktigt och innan man vet ordet av så är det sommar igen. Tills dess tänker jag försöka njuta av varenda litet vårtecken.

Kram L

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras