Lyxig walk-in-closet till budgetpris

Det finns garderober, walk-in-closets och dressingrooms som tar andan ur vilken kvinna (eller man) som helst. Som dessa superlyxiga walk-in-closets Netstyle har tittat in i. Men du behöver inte vara Hollywood-fru, superkändis eller saudisk prinsessa för att skapa den här typen av flott klädförvaring hemma. Det handlar om att vara smart och välja rätt attribut för att få den äkta wow-känslan!

Lauren Conrads dressingroom med exotiska inslag.

Tips när du förvarar dina kläder

  1. Trångt om utrymme? Bygg på höjden! Leta även efter dörrhängare med extra krokar, som man fäster på ovansidan av dörren. På insidan av garderobsdörren kan du även sätta fast hängare/krokar för skärp och bälten eller scarves och halsband.
  2. Tänk även på att en konventionell bokhylla blir en toppenförvaring för skor och handväskor.
  3. Tidsskriftssamlare i plexiglas blir en jättebra lösning att ställa kuvertväskor i!
  4. Galgar slukar väldigt mycket plats! En del säger att man ska använda kemtvättsgalgar i metall då de är så tunna, men dessa sliter för mkt på dina kläder. Det finns filtöverklädda, supertunna galgar som är toppen för den sträva ytan gör att slinkiga plagg inte faller av dem. Nypgalgarna bör ha gummiskydd i själva ”nypet” för att inte rispa upp plaggen.
  5. Ett tips kan vara att inte ha ALLA kläder framme i din garderob/dressingroom. Sortera ut efter säsong och förvara saker som gummistövlar, badkläder, kaftaner och festplagg eller hattar i särskilda förvaringspåsar som du stuvar undan på vinden eller annat ställe. På så vis exponerar du bara de kläder du kommer att bära de kommande tre månaderna – inte mer. Blir mindre att välja bland, du får bättre översikt och kläderna riskerar inte att bli ”bortglömda”.
Walk-in-closet med minimalistiska inslag. Detta kan du skapa på liten yta med begränsad budget! Hyllplan från Ikea.
Trevligt sätt att ställa upp skorna på! Om man råkar ha cirka 100 par vackra Louboutins, vill säga…
Givetvis kommer detta dressingroom från Dubai!

Läs även:

Att tänka på när du planerar walk-in-closet, klicka här!

Fuska fram lyxkänsla med budget

  1. En ganska dominant taklampa sätter lyxkänslan direkt! Idag finns det pråliga kristallkrone-liknande pjäser till överkomliga priser. Eller leta på loppis!
  2. Inte råd med arkitektritad lösning med inbyggda spots? Köp billiga LED-lampor på Rusta eller liknande ställen. Finns som skenor och ljusslingor med fjärrkontroller. Mycket effektfullt till billig peng.
  3. Klädhästar med plagg som du ställer i sovrummet eller i ditt dressingroom blir en trevlig och dekorativ lösning. Finns i prisklasser från några hundralappar och uppåt.
  4. Accessoarerna gör helhetskänslan. Doftljus, speglar, gulliga ramar, blommor och söta smyckesskrin finns billigt hos de flesta kedjor.
  5. Heltäckningsmatta gör väldigt mycket för helhetsintrycket, oavsett hur garderoben/klädkammaren/walk-in-closeten ser ut i övrigt. Om du inte har möjlighet att lägga in en riktig heltäckningsmatta så välj en billigare variant som täcker så mycket golvyta som möjligt. Har du en liten garderob går det ju inte åt så mycket matta, då kan du förmodligen komma undan med att leta efter stuvbitar på utförsäljning.

Läs även:

Planera din klädförvaring som ett proffs! Klicka här

Av Charlotta Flinkenberg Foto Classicalinterior.com, Architectural Digest, InStyle, IDF Design, Pavel Maira

 

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras