Fluga är kanske inget du vanligtvis använder, men så här i festhögtider är det ett enkelt knep att ta till i accessoarväg för att lyfta din småtrista kontorsoutfit. Den prickiga flugan kommer från H&M och kostar överkomliga 99 kronor. Vill du gå all in matchar du med snusnäsduk. Eller så struntar du i det.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

Landet lagom

Det som inte är lagom i Sverige är vädret. Kylan mellan november och mars är inget som passar mig. Under denna period så tillbringar jag så mycket tid som möjligt inomhus. Folk som gillar långfärdsåkning, slalom och annat dumt har jag aldrig riktigt förstått mig på. Om man nu ska lägga en väldans massa pengar på en resa, varför då åka till ett kallt ställe?

Äntligen är vintern här, NOT

För att göra livet lite extra svårt så har jag även svårt med värmen. Jag brukar söka mig till skuggan när det är som varmast. Att ligga på stranden eller vid poolen är inte jätteroligt, men det är ju enda alternativet när det är +30 grader ute.

Under sommaren kan man springa för att hinna till mötet.

För mig är 20 grader och växlande molnighet optimalt. Med andra ord, lagom.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

Jag är ingen finsmakare gällande vin. Inte nog med att jag är lika förtjust i en hel del lådviner, jag går dessutom emot alla konventioner gällande vad man ”bör” dricka i vinväg till jul. Rosévin exempelvis är ju något de flesta inte dricker överhuvudtaget förutom under sommarmånaderna. Så resonerar inte jag alls. Jag dricker den sorts vin jag tycker om – året om. Med andra ord så här:
Rött vin – det kan funka.
Rosévin – absolut, särskilt nu till jul! Gärna sånt som kategoriseras som ”ungdomligt”, ”med doft av hallonbåtar” eller andra förnedrande och nedvärderande smakpreferenser och beskrivningar.
Vitt vin – inte alls. Inte på våren, inte på sommaren eller hösten och verkligen inte till jul.

Men det här är jag förmodligen ganska ensam om att tycka.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

 

Dessa manschettknappar i form av små robotar skulle man ju kunna tro var köpta på BR Leksaker, men de kommer från Pradas hypade vinterkollektion, där flera av motiven är just robotar. Kostar 3.610 kr och du kan klicka hem dem här //adlink// om du känner någon som skulle bli glad för dessa. Kanske du själv?

Av Pachi Flinkenberg

 

 

Många ursäktar sig med att de dricker kaffe, när det faktiskt inte är så ohälsosamt som en del tycks tro. Vi känner ju till de uppenbara fördelarna med java: smakar rätt gott, man får en ursäkt att ta en paus från sitt trista jobb, man blir lite piggare osv. Men här ska ni få några finfina fördelar till (om du nu behöver några fler argument för din take away-latte):

• Ökad kognitiv förmåga, i form av att koncentrationsförmågan och inlärningsförmågan förbättras. Du skärper även minnet.
• Minskad risk för Alzheimers.
• Minskad risk för Parkinsons.
• Minskad risk för typ 2-diabetes.
• Förbättrad prestationsförmåga i uthållighets-och styrkesporter.
• Minskad risk för hud-och prostatacancer.
• Kan hjälpa dig att hålla vikten, eftersom koffein ökar förbränningen något (väldigt marginellt dock, men äsch, vi greppar efter halmstrån här)
• Lindrar träningsvärk.

Hur det står till med den evidensbaserade forskning kring alla ovanstående påståenden vet jag inte, detta är högst godtyckligt googlad info. Men ändå.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

Har du (som jag) blivit lite för tjock för din gamla smoking? Då kan det vara dags att investera i en ny lagom till nyår! Det finns en seglivad myt om att man behöver lägga jättemycket pengar på en smoking. Att den ska vara välskräddad och komma från ett fint designermärke och kosta lika mycket som ett liftkort för tre personer i Åre under högsäsong. Vilket är helt fel för hur många gånger per använder du en smoking? 1, max 2 skulle jag gissa. Det är egentligen mer logiskt att lägga tretusen spänn på en T-shirt du använder dagligen. Denna smoking kostar 2098 kr (1499 kr för kavajen//adlink och 599 kr för byxorna//adlink). Från H&M, deras premium quality-sortiment, vilket innebär att du betalar lite mer än du brukar för saker från H&M, men får en god kvalitet av ull (som skulle ha kostat betydligt mer hos andra märken).

 

Lennon Gallagher

Kampanjbild för Zara Man

Lite coolt att Lennon Gallagher, 19, modellar och gör det bra. Med Liam Gallagher som pappa och Patsy Kensit som mamma så är det kanske inte så konstigt att han ser rätt unik ut. Han gör även kampanjer för Saint Laurent, så detta är nog bara början. Med lite tur så kanske han startar ett band med sin kusin Anaïs Gallagher, som råkar vara Noel Gallaghers dotter. Namnet är redan klart, Ocuzis.

Anaïs har med sitt drömlika utseende också gjort ett och annat modelljobb.

Av Pachi Flinkenberg Foto Zara

 

Rätt med rött

Rött är schyst att liva upp din basgarderob med, inte bara inför jul, utan egentligen hela året om. Här kommer några exempel på killar som klär sig betydligt vassare än jag, som du kan låta dig inspireras av:

En snajdig kostym signerad Acne.
Ett rött ytterplagg sätter tonen direkt. Denna duffel är från AMI.
Dolce & Gabbana ska liksom alltid vara värst. Och även om jag inte själv skulle klara av att bära upp denna skimrande medaljongtapet är jag sjukt imponerad över de som fixar det.
Avslappnad look från Issey Miyake.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Här kommer ett kreativt tips för dig som vill hitta en kreativ lösning för näsduk i bröstfickan på kavajen. En fjäder! Om inte annat är det en bra isbrytare på fest. Inspirationen har jag snott från designern Zileri.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Jag älskar fredagar. Redan på torsdagen börjar det bubbla lite i kroppen, jag vet att det är nära. På något sätt är allt lättare på just fredagar. Jag tar gärna möten, de jobbiga samtalen och jag är jätteglad och supertrevlig mot alla. Jag vet faktiskt inte varför det är så, eftersom jag har ett helt fritt jobb som jag gillar där jag styr min tid själv.

Här är jag just nu när jag funderar på vad jag ska skriva i det här blogginlägget

Lika mycket som jag älskar fredagar så hatar jag måndagar. Faktiskt så mycket att jag har svårt att uppskatta söndagar, eftersom dagen är så nära måndag. Pratade med min styvfar som har gått i pension, och han är inne på samma spår. Psykologiskt alltså…

En vanlig måndag för mig när jag försöker att se glad och trevlig ut under möten.

Jag gissar på att jag kommer att känna likadant när jag är 80 och dricker drinkar hela dagarna i solen.

Vår bästa tid är nu, eller var det på fredag?

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock