Här kommer ett finfint tips till er som vill uppvakta någon idag med en bukett blommor, men kom på att rosor är rätt dyrt: sno lite vilda gröna växter/blommor från någon rabatt utomhus och sedan pimpar du dessa kvistar med hemgjorda rosor byggda av tidningspapper. Är du för snål för att prenumerera på morgontidning går det lika bra med en gratisutdelad lokalblaska. Blir ett supertrevligt fredagspyssel!

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Öppet köp

När du har beställt en stickad tröja online men inte orkat/hunnit pröva den innan det öppna köpet gick ut. Och det visade sig att den var lite för stor, men du bestämmer dig för att den kanske kan funka ändå.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Vinterfryser du men ändå vill vara jättetrendig? Det går att lösa helt utan problem. Här kommer några fantastiska tips på hur du ska se ut i vinter. Alla pappor på dagis kommer att bli gröna av avund och du blir förmodligen hjälte för all framtid.

Med en rock som är längre än Gunvald Larssons kommer man långt.
Så länge man är varm om fötterna så är man hemma.
Fleece och täckkjol är svinvarmt. Så där nöjd vill man ju vara.
Denna fungerar ju faktiskt året runt, även inomhus.
Lite oklart vad detta är, men troligtvis ett sjölejon med blixtlås.

 

Av Pachi Flinkenberg Foto All About Fashion

 

Benämningen ”STOPPA PRESSARNA” har fått en ny innebörd. Denna fantastiska produkt är visserligen inte ny, men förtjänar ett löp titt som tätt. Jag gillar glögg, men tycker att det kan bli lite väl sött efter några smuttar. Vanligtvis dricker jag min glögg ur en tekopp, men nu kommer det nog att bli ändring på det. Snacka om att ta det bästa från 2 världar!

Efter en stor succé med Gin & Tonic-glöggen (som snart är tillbaka) tillsammans med Stockholms Bränneri lanserar nu Swedish Tonic nu en limiterad utgåva med smaker från julen. Med hjälp av den kan du där hemma göra din egna GT-glögg. Utöver riktig kinabark, agavesirap, handpressad lime, apelsin & citron, citrongräs, kryddpeppar och enbär innehåller Christmas Spices även stjärnanis, kanel och nejlika.

Den 15 november 2018 släpps årets upplaga av förra årets succéglögg, Gin & Tonic-glöggen från Stockholms Bränneri. Det är en glögg baserad på Stockholms Bränneris Dry Gin och vännerna Swedish Tonics tonic-koncentrat. Den är framtagen för att serveras uppvärmd som en glögg, garnerad med en kvist rosmarin och ett par lingon. Givetvis är den helt ekologisk.

”Förra årets intresse för vår glögg var helt otroligt, våra 2500 flaskor sålde slut på 8 minuter. I år tar vi högre höjd så att fler ska kunna få tag på produkten och kommer producera runt 6000 flaskor” – säger Anna Wikner, enligt pressmeddelandet. ”Vad är inte bättre än att kombinera den fina svenska jultraditionen med glögg med hantverksmässigt framtagen Gin & Tonic?”

Beställning öppnar 10.00 den 15 november direkt på Systembolagets hemsida och levereras till samtliga butiker i Sverige. Systembolagets artikelnummer på Gin & Tonic-glögg är: 8280902. Gin & Tonic-glöggen kommer även att finnas tillgänglig på hyllan i 10 utvalda butiker, så långt lagret räcker.  

Av Pachi Flinkenberg

Monokromt

Monokromt är ett populärt uttryck i modesammanhang. På ren svenska betyder det att du bär samma färg från topp till tå. Kan låta lite knepigt men blir faktiskt rätt coolt emellanåt. Svart är ett exempel som riktigt snyggt. Jeans upptill och nedtill är också en bättre idé i praktiken än vad det låter i teorin. Här kommer lite inspiration!

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion, Pinterest

Sugen på bärs? Alltså RIKTIGT sugen? Då är Kåtöl något för dig. Visst, grundarna Jesper Meyer och Per Löfgren från Ljusdals Bryggerier hävdade att namnet syftar på att man ska dricka ölet i en norrländsk kåta. Jomenvisst. Som av en händelse så blev Kåtöl en stor succé vid lanseringen för två år sedan och sålde slut direkt på Systembolaget.

Nu läggs tyvärr det trevliga lilla bryggeriet ned. Så vill du lägga vantarna på några flaskor Kåtöl (finns exempelvis en mörk lager, perfekt inför julen), så gäller det att passa på relativt snabbt innan lagret tar slut. Kåtölen finns bara i Systembolagetbutikerna närmast producenten, men går att beställa till övriga butiker.

Jag känner instinktivt att några flaskor Kåtöl på buffébordet blir en bra isbrytare på julafton, när jag frågar svärmor om hon är sugen på lite Kåtöl till Janssons frestelsen.

Av Pachi Flinkenberg Foto Systembolaget

 

Du får förstås ännu mer pluspoäng för din rutiga skjorta om du samtidigt bär något gulligt i famnen, typ en hundvalp eller ditt barn.

Rutiga skjortor är nog det jag använder oftast. Jag vet inte varför, men det mesta blir liksom snyggare när man bär en rutig skjorta.

Några favoriter som inte kostar skjortan!

Gråblårutig skjorta, Jack & Jones, 300 kr, klicka här. Rödsvartrutig westernskjorta, Lee, 599 kr, klicka här. Blåvitmönstrad skjorta av slimfitmodell, Esprit, 399 kr, klicka här.

Smårutig skjorta, Selected Homme, 500 kr, klicka här. Flerfärgad rutig skjorta, Levi’s, 699 kr, klicka här. Grönblårutig flanellskjorta, Solid, 300 kr, klicka här.

Ljusblå skjorta med rutmönster, Park Lane 599 kr, klicka här. Blåvitrutig skjorta, Ellos, 299 kr, klicka här. Flerfärgad rutig skjorta, Solid, 300 kr, klicka här.

Om vi bortser från själva laget, eventuella stjärnor, resultat och sånt – så finns det ju andra viktiga detaljer som avgör ifall man blir ett fan av ett fotbollslag eller inte. Och det är naturligtvis hur deras tröjor ser ut.

Ett lag kan vara hur bra som helst, men om de har tröjor som ser ut som Atlético Madrids, då går det ju bara inte att heja på dom.

Eftersom min blogg är en diktatur och ingen demokrati så är det jag som är domare över vilka fotbollströjor är snyggast och vilka som är fulast. Här har ni matchresultaten:

SNYGGAST

Från vänster: AIK: Tveklöst snyggast i Sverige, det måste även DIF:are och HIF:are tycka i smyg. Barcelona: Otroligt snygg för att vara randig och ha en jätteful sponsorlogga. Liverpool: Rött är ju inte snyggt, men med tanke på hur clean den blir mot det vita så har dom gjort ett mycket bra jobb med tröjan. Kragen drar dock ner betyget. Gränsfall.

Från vänster: Paris Saint German: Snygg blå färg, funkar bra trots att dom försökte förstöra den med ett rött streck. Manchester City: Fantastiskt snygg och clean tröja med knäppning. Juventus: Detta är en av favoriterna. Om man får reklamloggan att se ut som en del av laget, då har man lyckats. Måtte dom aldrig byta huvudsponsor.

Om man får reklamloggan att se ut som en del av laget, då har man lyckats

Från vänster: Roma Gult och rött är faktiskt riktigt snyggt ihop. Snygg krage. Real Madrid Otroligt enkel, det är sannolikt det som gör den supersnygg. Topp 3. Milan Egentligen svinful, men den har något som får igång mig, och då håller jag inte ens på Milan.

FULAST

Från vänster: Borussia Dortmund: På riktigt, gör om, gör rätt. Hur är det möjligt att misslyckas så med en tröja? Atlético Madrid: Skulle aldrig kunna hålla på dom pga tröjan, helt vidrigt ful. Det enda snygga på tröjan är Nike-loggan. Hertha Berlin: Tröjan är nog egentligen bara halvful, men sponsorloggan och klubbmärket ser ut som om BR Leksaker skulle ha en app där ungar själva kan designa en egen fotbollströja.

Det måste finnas gränser för hur mycket fågelskit det får finnas på en tröja

Från vänster: Halmstad: Det måste finnas gränser för hur mycket fågelskit det får finnas på en tröja. Celtic: Ja, ni ser ju själva. Näst fulaste grön/vita tröjan jag sett. Elfsborg: Clean, men färgen är inte kul. Ser ut som tröjan fastnat i tryckpressen och fått någon annans tryck på sidan.

Från vänster: Galatasaray: Tar tillbaka det, gult och rött funkar absolut inte alltid, denna är orimligt ful. Arsenal: Förvånad över hur en så stor klubb kan ha en så väldigt ful tröja. Var tvungen att zooma in den och titta nära för att jag var så chockad. Napoli: En av de allra fulaste. 100% ful och 0% snygg. Blir nästan lite illamående.

Från vänster: Häcken: Har samma klubbfärger som AIK, men här kan man prata om skillnader i hur man lyckas. En av Allsvenskans fulaste tröjor. Djurgården: Kan inte motivera, annat än att jag är inte förtjust i DIF. Köln: Clean, men den röda böjda linjen, loggan på axeln och typ en get i klubbmärket. Suck…

Av Pachi Flinkenberg

 

Hemska vinter

Det är ju inte skönt att frysa och jag håller mig helst inomhus när det är kallare än 5 grader. När man har barn så funkar det mindre bra att köra 100% inomhusliv, så man får helt enkelt göra det bästa av denna misär som är ständigt återkommande. Kanske kan en ny vinterjacka göra vintern bara 90% dålig?

Lyle & Scott
Elvine
Fjällräven
J.Lindeberg

 

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Ett utomordentligt enkelt stilknep som jag ser att många fashion-bevandrade snubbar använder sig av är UPPVIKET. Alltså: du ger kragen på din kavaj eller ytterplagg ståfräs genom att helt enkelt vika upp den. Och då ser du automatiskt så där nonchalant cool ut.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion