Om du känner dig rejält hungrig, samt har löjligt mycket pengar, så skulle kanske denna lyxiga värstinghamburgare falla dig i smaken? Trekilosburgaren, som är ca 30 cm i omkrets, består av wagyu-kött, toppad med gåslever och svart tryffel. I övrigt är ingredienserna den finaste av cheddarost, aiolisås, körsbärstomater odlade i Japan. Just ja, de magnifika bröden som ser ut att vara toppade med sesamfrön innehåller faktiskt äkta guld.

Brutalburgaren kan du köpa på restaurangen The Oak Door Restaurant, som ligger på Grand Hyatt Hotel i Tokyo. Ja, om du har 8900 kr över, vill säga. Tre dagars förbeställning krävs dock. Känns den i största laget att trycka i sig själv, är det tydligen okej att dela den med upp emot åtta kompisar – och då bjussar även restaurangen på en megaportion friterad potatis samt en magnumflaska champagne eller vin. Men är du en normalhungrig fattiglapp finns även en snikvariant av burgaren i normalportion, som bara kostar 1190 kr, och den innehåller också wagyu beef och svart tryffel, plus Madeira-sås och getost.

Den specialgjorda skrytkreationen till vulgoburgare sägs vara framtagen för att hedra Japans nya kejsare Naruhito, som tillträder sin tron i vår.

Av Pachi Flinkenberg Foto Brand Hyatt Tokyo Källa Robb & Report

 

If it’s nice we do it twice. Det uttrycket får idag visa vår kärlek för dubbelknäppta kavajer. Under en lång tid var figyrsydda, rätt tajta kavajer med EN knäppning vår favorit. Kändes trendig och modern. Nu är det dock mer on point att snegla på äldre, eleganta herrar och hur de klär sig. Då är det ofta dubbelknäppt blazer som gäller. Och why not? Looking dapper!

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fahion

 

Min fru är förtjust i exklusiv hudvård och pillar försiktigt med sina dyra krämer och burkar i badrummet. Någon gång lånade jag en av dessa krämer eftersom min egen från ACO var slut och då blev det ett jävla liv. Den lilla klutten jag snodde var tydligen värd lika mycket som en finare lunch på Riche. Jag har sedan dess funderat lite kring det runt prissättningen av hudvårdsprodukter. Kan man ta vilka priser som helst? Svaret är, ja, det kan man. Exempelvis så säljs 111 Skins värsting till kräm, Celestial Black Diamond Cream för 7543 kr (du kan klicka hem den här om du blev jättesugen //adlink//). Ett av skälen till det löjligt höga priset är att krämen innehåller partiklar från svarta diamanter.

Man väljer förstås själv vad man lägger 7500 kronor på. Här kommer en lista på saker jag hellre köper för de pengarna:

• 8 flaskor superfin Plantation Rom.
• 2 nätter på det här hotellet vid Gardasjön, med privat pool (vi var där med hela familjen för något år sedan. Då kostade en natt förvisso 600 euro, men då var jag ute sent, det var högsäsong och gick inte att pruta).
• 3 st riktigt goda middagar på restaurang för två personer. Inklusive dryck.
• 192 flaskor ACO:s Oil-Free Matifying Daily Moisturiser.

Av Pachi Flinkenberg

 

 

Inte nog med att du bör hålla koll på vilken väskmodell som gäller, du ska dessutom veta HUR du ska bära väskan. Men så särskilt krångligt är det inte. Antingen struntar du i de stilråden och bär väskan precis som du vill. Eller så lånar du inspiration från dessa tips:

Lanvin: Undergrepps-fattningen. Ser lite ballt ut på större väskor, typ weekendbags. Jätteopraktiskt givetvis, men kan signalera lite attityd om du bär väskan så där en kortare bit.
Dunhill: Ytterligare exempel på underarmsgreppet.
Louis Vuitton: Crossbody. Gärna med kort rem. Det här kräver att du har modemod, ska tilläggas. Kan kännas lite småfånigt.
Bikkembergs: Ett till exempel på crossbody. Underlättas av en plattare väskmodell.
Officine: Kläm fäst under armen-varianten. Blir enklast om du har handen nedstoppad i fickan som stöd. Passar bäst till portföljliknande, platta väskor.
Cerrutti: Cowboy-tygelgreppet. Passar weekendbags med lite längre handtag bäst.
A Cold Wall: På ryggen. Inte den traditionella ryggsäcken dock. Perfekt om du är ute och hajkar i skogen. Mindre bra om du strosar i city pga stöldrisken.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

 

Vältränad snubbe på Billionaires catwalk.
Modell för Ralph Lauren.

Det blir allt trendigare att visa äldre herrar på catwalken samt i reklamkampanjer för olika klädmärken. Fenomenet kallas för oldfluencers.

Distinkt herre på Dolce & Gabbanas catwalk.

Jag ser redan framför mig hur stilig jag kommer att bli som pensionär. Vilken tur, då kan jag ju livnära mig på det i framtiden. Titta bara här:

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Nu tar vi helg, eller vad säger ni? Firar detta med en dagens outfit. Som min fru tagit på mig i en klädbutik. Finns få saker som känns så forcerat och ångestfullt som att ta avslappnade bilder med neutrala, inte ett dugg poserande-poser i publik miljö. Men jag gör det givetvis för er skull.

Halsduk från J.Lindeberg. Jacka från Jack & Jones. Jeans från Cubus (du hittar dom här //adlink//). Sneakers från Fred Perry. Papperskasse med kläder i åt mina barn, Zara.

Av Pachi Flinkenberg

 

Vi går i pooltankar. Absolut. Men det har vi gjort i några år nu och av olika anledningar har vi ännu inte gjort slag i saken utan snackar bara om detta (icke)projekt vår efter vår. Vi kommer att bygga pool, var så säkra. Det är ju därför man skaffar hus, inte sant? Eller rättare sagt tillräckligt stor tomt. Men i avvaktan på denna, varför inte slå till på en så kallad badtunna? Va, vad säger vi om denna? Helt oumbärlig eller waste of money?

Den ska alltså inte ersätta en pool utan vara ett trevligt komplement. Då vi avverkade en smärre skog på tomten för något år sedan så finns det ved i kubik att göra av med. Som man alltså eldar denna tunna med. Men när exakt ska denna skärgårdstunna användas? Känns det inte lite weird att be grannarna eller vännerna på parmiddagen att plötsligt klä av sig kläderna och ta avecen i tunnan? Eller är det kanske hur mysigt som helst och väldigt naturligt och lyxigt! Jag är kluven. Tunnorna på bilden kommer från företaget Skärgårdstunnan. De modeller som finns där som jag är sugen på kostar mellan 23,9 tusen och 34,9 tusen. Men okej då, inte för att ni kanske märkte det, men den undre bilden är photoshoppad. Ville få lite känsla för hur det skulle se ut med mig och frugan i tunnan. Alltså där hon sitter passivt på kanten och ler försiktigt. Eftersom det händer så sällan.

Av Pachi Flinkenberg Foto Skärgårdstunnan

 

Ena dagen är det så varmt ute att man funderar på att ta ut dynorna till utemöblerna och kanske rent av smörja in näsan med solskyddsfaktor. Nästa dag får man klä sig som Jon Snow när han var ute och evighetskrigade i det där snöeländet i ”Game of Thrones”. Varken vinter eller vår helt enkelt utan den där härliga mellansäsongen.

Bilderna ovan påminner mig lite missmodigt om det förhatliga uttrycket: ”Summer bodies are made in the winter”. Försent för min del med andra ord. Jag har legat i för att uppnå ”winter body” ända sedan i oktober 2018. Antingen låter jag den vara i detta skick ända till slutet av september i år, tills den blir modern igen. Ungefär som turtleneckpolotröjan under kavaj. Eller så måste jag börja träna mer och äta bättre redan nu. Känns faktiskt jättejobbigt.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

 

Manschettknappar minns jag att jag suktade efter på det glada 90-talet. Då gällde snajdiga varianter från Paul Smith. Det var en effektiv icebreaker på krogen eftersom man behöver stå ganska nära för att studera vad manschettknapparna faktiskt föreställer (om de föreställer något vill säga). Efter det har det varit lite tyst om denna trevliga accessoar. Kanske framförallt för att det krävs en särskild sorts skjortmodell för dessa. Jag tycker hursomhelst att det är en enkel stildetalj som direkt lyfter en hel outfit. Som Robert Redfords rollfigur säger i en kommande film (hans sista): ”Det är viktigt att klä sig skarpt. Då ser det ut som om du har koll på bitarna. Även fast du inte har det.”

Skjorta med dubbel manschett, Eton, 1350 kr //adlink//.

För surfarduden: manschettknappar med flipflop-motiv, Paul Smith, 700 kr //adlink//.

För gentlemannen: vintageinspirerade manschettknappar, Forzieri, 530 kr //adlink//.

För royalisten: Guldfärgade manschettknappar med kronan-motiv, Skultuna, 599 kr //adlink//.

För minimalisten: Raffinerat enkla manschettknappar, Alice Made This, 1620 kr //adlink//.

För Snoop Dogg: spektakulära manschettknappar med mångfärgade kristaller, Forzieri, 910 kr //adlink//.

För den världsvane: Manschettknappar med jordglobsmotiv, Skultuna, 599 kr //adlink//.

För speltorsken: Manschettknappar med roulettemotiv, Tateossian, 2516 kr //adlink//.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

Att klä sig monokromt från topp till tå har jag skrivit om förut. Det blir inte riktigt lika menlöst när du väljer lite olika nyanser av den utvalda färgen i fråga. Och även adderar lite olika texturer på plaggen. Kanske ett mönster också för att pigga upp. Här är en kille (Oliver Cheshire) som har anammat denna look. Jag kanske tycker det är i mesta matchy matchy-laget, men samtidigt rätt välklätt. Eller hur?

Denna Ralph Lauren-ensemble är inne på samma tema.

Av Pachi Flinkenberg Foto All-About-Fashion