Sugen? Passa på, kåtölen kan ta slut

Sugen på bärs? Alltså RIKTIGT sugen? Då är Kåtöl något för dig. Visst, grundarna Jesper Meyer och Per Löfgren från Ljusdals Bryggerier hävdade att namnet syftar på att man ska dricka ölet i en norrländsk kåta. Jomenvisst. Som av en händelse så blev Kåtöl en stor succé vid lanseringen för två år sedan och sålde slut direkt på Systembolaget.

Nu läggs tyvärr det trevliga lilla bryggeriet ned. Så vill du lägga vantarna på några flaskor Kåtöl (finns exempelvis en mörk lager, perfekt inför julen), så gäller det att passa på relativt snabbt innan lagret tar slut. Kåtölen finns bara i Systembolagetbutikerna närmast producenten, men går att beställa till övriga butiker.

Jag känner instinktivt att några flaskor Kåtöl på buffébordet blir en bra isbrytare på julafton, när jag frågar svärmor om hon är sugen på lite Kåtöl till Janssons frestelsen.

Av Pachi Flinkenberg Foto Systembolaget

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras