Rött vin, rosé eller vitt vin till jul?

Jag är ingen finsmakare gällande vin. Inte nog med att jag är lika förtjust i en hel del lådviner, jag går dessutom emot alla konventioner gällande vad man ”bör” dricka i vinväg till jul. Rosévin exempelvis är ju något de flesta inte dricker överhuvudtaget förutom under sommarmånaderna. Så resonerar inte jag alls. Jag dricker den sorts vin jag tycker om – året om. Med andra ord så här:
Rött vin – det kan funka.
Rosévin – absolut, särskilt nu till jul! Gärna sånt som kategoriseras som ”ungdomligt”, ”med doft av hallonbåtar” eller andra förnedrande och nedvärderande smakpreferenser och beskrivningar.
Vitt vin – inte alls. Inte på våren, inte på sommaren eller hösten och verkligen inte till jul.

Men det här är jag förmodligen ganska ensam om att tycka.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras