Enkel chokladdessert till jul

Efterrätter är inte min grej. Jag föredrar förrätter och givetvis varmrätter. Men – om det nu ändå ska vara sötsaker så gillar jag det mesta med chokladsmak. Om du har bråttom och är stressad så här i jultider (det händer ju att man är det): så ska du få det ENKLASTE av desserttips någonsin:

• Baka en kladdkaka i en långpanna som du smort in med smör och ströbröd (mannagryn funkar också). Du kan ta dubbel sats, men kakan ska inte bli så hög.

• Grädda kakan och ta ut den. När den fortfarande är lite småljummen så rotar du fram pepparkaksformarna. Sedan stansar du ut små stjärnmotiv (granar blir också fint, eller hjärtan) av chokladkakan.

• Placera dina chokladhjärtan på ett fat. Pimpa dem genom att sikta över lite florsocker (det gör du genom att placera florsocker i en vanlig sil och sedan knacka lite på silen över kakorna så att det ”snöar”).

• Slutligen dekorerar du med granatäpplen och citronmeliss eller mynta. Det sistnämnda är förstås frivilligt och kan uteslutas.

Sedan är det bara att hiva in komplimangerna. Perfekta små munsbitar till glöggmingel eller efter julbordet.

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras