Därför ska du sno din frus krämer

Varför ska du stjäla din frus ansiktskrämer? För att de är mycket dyrare – och bättre – än skiten du köper på Ica Maxi eller Apoteket helt enkelt. Kvinnlig hudvård omsätter flera miljarder och kemisterna forskar av lukrativa skäl inte lika mycket på hyaluronsyra och hur huden tar upp vissa ämnen mm när det gäller män. Inte för att vi av någon anledning inte behöver dessa tips, för det gör vi VERKLIGEN. Men vi har gått på myten att det räcker med tvål och vatten, kanske någon återfuktande lotion emellanåt, men det går lika bra att stryka av överflödet för kroppslotionen i fejset när du ändå är i farten. I köptipsen som är presenterade här (tryck på pilarna till höger/vinster för att se fler) så hittar du produkter du bör leta extra noga efter! Råkar de inte finnas hemma, kan du köpa någon av dem till henne i present (men egentligen köper du ju något åt dig själv, också – win win). 

 

Här har du däremot klivit över en gräns. Herregud, håll dig borta från det som kallas för beautypatches. De tar ändå inte bort rynkor/mörka ringar under ögonen – jag har redan testat…

Men titta på din frus hud och jämför med din egen. Vem tycker du är snyggast? Där har du svaret. Du behöver stjäla hennes produkter. I smyg, bör dock tilläggas. För den här typen av produkter kostar det femdubbla (ibland mer) än det du betalar för dina prylar. Men så innehåller de finfina ingredienser också.

Exakt så här kommer du se ut om du blir påkommen med att badda ansiktet med toner.

Du är i gott sällskap, skådespelaren Chris Hemsworth avslöjade nyligen för GQ att han använde shitloads av frugans La Mer-kräm, som han smorde in hela kroppen med då han hade bränt sig i solen. ”Krämen doftade så gott att jag ville käka upp den!”, berättar han lyriskt. Han blev dock upptäckt och frun gömde efter detta sin 400 dollars-burk lite mer noggrant (Chris hade ingen aning om att krämen var så dyr och råkade vara motsvarigheten till Porsche inom kvinnlig hudvård).

Chris Hemsworth är spokesperson för Boss, men fick så här fin hud tack vare fruns La Mer-kräm.

Vad ska du leta efter? Olika sorters skrubber (heter även peeling, eller scrub, ibland exfoliators). Du använder kanske redan sådana produkter själv i din manliga hudvård, men ofta är det för grova korn som slipar sönder den känsliga ytan i hudens ytskikt och gör att du börjar producera ännu mera fett/talg och ser oljig ut. De kvinnliga skrubberna är ofta mildare fast effektiva. Kolla även om hon har ansiktsvatten/toner (heter även micellar water ibland). Dutta på lite på en bomullsrondell i fejset efter att du har skrubbat eller tvättat ansiktet rent. Då återställer du pH-värdet i huden. Vatten har nämligen fel pH-värde jämfört med huden, så du behöver justera obalansen. Kan låta oviktigt och tramsigt men är i princip hela hemligheten bakom kvinnors lyster och skimrande hud, medan din ofta blir fnasig eller irriterad/glåmig. Serum och essens är lyxiga droppar som fungerar ungefär som flytspackel innan du ska måla en vägg. De jämnar typ ut porerna och snyggar till ytskiktet i huden. Efter det är det dags för huvudakten: fuktighetskrämen. Heter day cream, moisturising cream eller anti age-cream. Om du är en lat jävel hoppar du över de andra förberedande stegen och fokuserar på denna efter att du rakat dig/tvättat ansiktet.

 

Av Pachi Flinkenberg Foto iStock, Boss/W

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras