Sommar outfit

Byxa HÄR/ Blusen är en gammal favorit från Lindex, men liknande finns HÄR

Fick några frågor om min outfit jag hade igår. En väldigt somrig outfit och nästan lite för gullig för att vara jag. Men jag och Pär matchade så fint ihop så. Eller hur?

Det var ju väldigt kul att lokaltidningen kom och ville fota vårat nya bygge. Och så fick Pär stå i centrum lite…. Väldigt konstig känsla, hahaha. Men han är sååå värd det. Min duktiga man.

Det var ju först meningen att dom skulle komma dagen innan. Men det körde ihop sig lite så vi bytte dag. Och det blev nästan bättre vädermässigt.

Pärra lagade sina goda burgare med tryffelmayo, men även en hos förrätts tilltugg med hans berömda parmesansås som det kommer recept på i tidningen….

Anna och Sara från Pralin in action…..

Självklart fick Pärra visa upp cigarrhörnan också…

Det ska bli spännande att se reportaget sen. Tror det kommer om ett par veckor. Jag hojtar till såklart.

Nu duschen efter en lång stylingdag som avslutades med ett tufft pass på gymmet.

/Marit

Chèvre pizza

Recept på chèvre pizza:

  • 50 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 7 dl vetemjöl special
  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.

Bred ut creme fraiche över hela pizzadegen. Placerar ut chèvre och fikon, samt lite mozzarella. Eventuellt lite vitlök om man vill. Grädda i ungen.Efter gräddning så strö över pinjenötter, bladspenat samt lufttorkad skinka. Och ringla över lite honung…. Bon apetit.

Mums kan jag säga. Den var såååå god att jag kom till himmelriket och tillbaka.

Ett av de bästa köpen till uteköket, denna pizzaugn från Morsö. Vi köpte den från Bastuspecialisten.

/Marit

Ny hylla i köket

Faktiskt så har denna hylla stått i Olofs verkstad och väntat på att få komma upp i vårat kök länge.

Självklart är det vår snickar kompis Olof, Or Design, som tillverkat den åt oss efter våra önskemål och mått. Så den passar såklart perfekt med vårat matbord som han också har tillverkat.

Vi älskar vårat bord och sitter ofta och länge där på stolarna som passar perfekt till. Tipselitips, stolarna är åter i lager hos Ellos.

Vi har förut haft våra fina koppar från By On i en låda, nu äntligen fick dom komma fram.

Jag har nu efter denna bild togs hunnit fylla på hyllan ännu mer.

Det känns verkligen som att hyllan suttit där hela tiden. Ni vet känslan när man sätter upp nåt nytt, en tavla eller hylla. Så känns det ovant i början. Inte med denna, den passar så bra in i köket.

/Marit

Skolavslutning

Jag skulle kunna berätta om en supermysig skolavslutnings dag och hur stolt jag är över mina fina pojkar. Levis som gick ur 4:an och Maximilian som gick ur 6:an och ska börja ny skola till hösten….

MEN, det började redan igår kväll när Levis var helt obstinat och dryg vid läggdags, orkar inte ens gå in på allt för då blir jag så arg. Och vet ni, jag blev till sist så arg på honom att jag skrek och slängde igen dörren till hans rum. Godnatt typ….

Vaknade imorse och kände att jag fortfarande va arg. Och ungen också….. åååhhh vad galen han kan göra mig ibland. Jävla skitunge.

Så att be honom ställa upp på ett foto gick ju åt helsike.

Nu har jag fått gå till gymmet och träna, andas själv i 1,5 h så nu mår jag bättre igen. Så nu ska jag åka hem och vara glad igen. Sitter nu i omklädningsrummet och skriver detta.

Thank god, men när tålamodet tagit slut en gång så är det väldigt lätt hänt att det tar slut igen, känner ni igen det? Så jag hoppas verkligen kvällen blir mysig.

Bästa fotot som togs på oss…..

Maximilians fina lärare, Lina som snart blir mamma för 1:a gången.

Sur unge….

Fick en lagomt fin komplimang av min sura unge imorse ”varför ska du se ut som en cowboy” Skit i det du tänkte jag, så sur va jag tillbaka.

Klänningen är en gammal favorit, liknande finns HÄR/ Skinnjacka/ Väska

Slutsålda

Bild 1: Stylein, bild 2: Residus, bild 3: Malina.

Ok, jag har ju ett bröllop vi ska gå på i september. Och jag har ju trott att jag varit smart när jag inväntat rea….

Det var jag INTE. Jag hade reducerat valet till 3 klänningar. Alla är slutsålda. Skitskitskit!!!!

Men nu ska Marit-detektiven sätta igång. Igår tex, hittade jag en clarins aftersun till en söt följare som sa att den utgått. Hoppas jag har samma tur med mig själv….

Wish me luck.

Och ser ni ngn av dessa i butik, så hojtar ni till. Ok?

Kram

Utekran

[I stolt samarbete med Mora Armatur]

Hej på er

Jag vill visa er vår fina utekran. Den är mattsvart och passar så himla bra in i nya uteköket.

Den kommer från Mora Armatur och heter Mora Garden utekran. Den har en öppning/stängning eftersom det endast är kallvatten här ute. Helt perfekt med andra ord…..

Vi tittade runt på kranar ganska mycket, men hittade inte så många snygga utekranar faktiskt. Vi blev jätte glada när vi såg denna svarta.

Visst passar den bra? Den är faktiskt så ny att den inte finns i sortimentet ännu. Men lanseras inom kort…..

Här nedan ser ni en förebild när varken ho, kran eller grill är på plats…. Och nedan en bild från när inget av bygget var startat. Shit vilken förändring denna sida av huset gjort på bara nån månad……

Hej fina ni.

Vi är helt överväldigade över all positiv respons på vår nya uteplats och uteköket. Tack!!!

Nu ska ni få ett av mina bästa tips. Vi har ju inga rabatter alls här hemma. Vi har ju inte ens ett enda grässtrå. Men jag älskar ju växter och grönt ändå såklart. Men jag får plantera i krukor. Och flera av mina växter övervintrar jag i garaget.

När man planterar i stora krukor eller som här i en stor låda som vi byggt, så ser den bruna jorden lite tråkig ut.

Här är det bambu jag planterat som även den är köpt på Plantagen.

Här ser ni mer på håll hur det ser ut innan stenen.

Därför köper jag vit dekorationssten på Plantagen. Den jag gillar bäst heter White Marble. Jag har den på flera ställen där jag planterat större träd och olivträd på vår gård.

Och nu fyllde jag även denna låda med samma vita fina sten. Visst blev det skillnad? Växterna kommer fram mycket mer tycker jag.

Det är väldigt bra pris är det på stenen också, minns inte exakt nu men ca 399:- för 5 påsar.

Kram på er

Hej fina ni

Vilken dag vi hade igår. Helt magiskt väder ju.

Vi fick gäster från Gävle, Jossan, Alex, Malin och Ante. Mitt på dagen igår sprang jag, Alex och Ante tough race här i Borlänge.

Loppet gick ut på att hinna så många varv på hinderbanan man kunde på 1,5h. Jag och Ante sprang 8,1 km, Alex sprang drygt 1 mil. Det var otroligt varmt, ca 30 grader så det var en riktigt pers kan jag lova…..

Grymt imponerad av endel som sprang 6h i hettan igår, det fanns olika klasser nämligen.

När vi sprungit klart åkte vi hem till oss för att inviga nya uteplatsen. Det fanns alltså en orsak till varför vi slitit för att bli klara med detta så snabbt.

Men ibland är det bra att ha en deadline att hålla. Både jag och Pär är likadana där. Vi vill att det ska gå undan när vi väl sätter igång med ett projekt.

Nya Morsö pizzaungen från Bastuspecialisten. Den är verkligen så otroligt grym och snygg. Den fungerar inte bara som en pizzaugn, utan även som kamin när kvällen kommer.

Uteplatsen med utekök, pergola och myshäng blev verkligen precis som vi tänkt oss.

Jag är ju värdelös på att rita upp mina tankar och idéer. Så allt har funnits i mitt huvet och jag har fått förklara för Pär och snickaren hur jag vill ha det, haha. Ni fattar va? Jag vet precis hur allt ska se ut. Men att förökas få 2 karlar att se samma målbild som mig har varit en utmaning. Dom har även kommit med egna idéer förstår ni….. endel bättre, endel sämre.

Sitter och bara njuter av våran ”nya” uteplats. Vi är så otroligt nöjda med vad vi skapat.

Inspirationen till detta har jag hittat på flera ställen. Mam måste inspireras såklart. Men bland annat av Sandra (@bellebonnieandme) Rebecca (@centren) Johanna (@johannahaglunds) och inredningstidningar samt Pinterest såklart.

Ett tips är att spara ner bilder på somt du gillar och skapa din egna moodboard kring det. Då vet du vilken stil du ska hålla dig till. Så det inte blir för spretigt. Sen måste man såklart anpassa till sitt egna hus.

Vet ni, det blev precis så bra som vi hoppades på. Kanske till och med bättre.

Och att få dela detta med fina vänner är ju bara ännu mera magiskt…..

Sommarens godaste och fräschaste drink (som jag blev bjuden på nere i Ronneby hos Johanna och Design Of)

Strawberry basil smash:

50 ml Absolut vodka 
25 ml citronsaft 
25 ml agave sirap 
3 jordgubbar 
4 basilika blad

Blanda jordgubbarna och basilika direkt i glaset, tillsätt nypressad citronsaft, agave sirap och vodka. Fyll glaset med krossad is och rör om, garnera med ett basilikblad.

Titt va nöjd och lycklig han är vid sin pizzaugn….

Alex gör pizza.

Till förrätt igår åt vi bland annat löjromspizza:

Leilas pizzadeg

  • 50 g jäst
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 dl vatten, ljummet
  • 7 dl vetemjöl special
  1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke.
  2. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastisk deg. Spara resten av mjölet till utbakning.
  3. Jäs pizzadegen i bunken under bakduk i cirka 25 minuter.
  4. Dela degen på 4 bitar och baka ut dem med kavel på mjölat bakbord.
  5. Toppa pizzan efter tycke och smak, grädda i 200 grader varmluft tills den fått fin färg.

Ett tunt lager med creme fraiche och rikligt med Västerbottenost. Grädda sedan pizzan gyllenbrun.

Garnera med kalixlöjrom och några klockar creme fraiche, ev lite och rödlök.

Malin underbara gula klänning kommer från Stylein

Bordet vi har nu är provisoriskt och ska säljas (maila vid intresse: Marit@themod.se) Vi behöver ett större och är i valet och kvalet om vi ska bygga nåt eller försöka hitta ett gammalt. Nytt är uteslutet iaf….

Som förrätt nr 2 åt vi även havskräftor som Pär gratinerade i ugnen med vitlök…… magiskt gott var det.

Malins underbara nya sandaler…..

Mina snygga bordsherrar. Jag och Pär har inte druckit alkohol på flera veckor. Ni må tro att detta glas champagne smakade fantastiskt gott.

Efterrätten blev jag tipsad om av Cicci (@genommittfönster)

–världshistoriens bästa efterrätt

10 min + 8 timmar

4 port

3 dl vispgrädde

1 dl socker

1 citron, skal och saft (3 msk)

 Koka upp grädde och socker och låt sjuda i 3-4 minuter.

Tvätta citronen och riv av skalet och pressa ner saften i en skål medan grädden sjuder.

Ta grädden från värmen och tillsätt citronsaften och citronzesten under vispning.

Vispa 30 sekunder med en vanlig visp.

Häll blandningen i 4 små glas och låt stå kallt i minst 8 timmar.Servera. Dekorea med hallon/örter/bär

Detta med hinderlopp är ju sjukt kul även om jag alltid blir så nervös att jag vill kissa på mig innan. Jag får sån prestationsångest att jag vill krypa ur kroppen. Efteråt är jag stolt som en tupp, hahaha. Jag gillar ju inte alls att springa, men hindren älskar jag.

Men fattar ni, 8,1 km med över 60 hinder i 30 graders hetta….. Vilken idiot gör nåt sånt?

Vill ni veta nåt ännu knasigare, jag kände att pappa var med mig under loppet. Han som alltid kom och tittade på mig. Han var med nu oxå, jag kände det i varenda cell i min kropp.

Tack Evelina för bilden…..

Jag tänker lägga upp ett blogginlägg sen med före/efter bilder på hela bygget med pergolan och uteköket. Vet att många av er vill ha det.

/Marit

Älskade lilla Hugo

Igår åkte vi till veterinären och lät mammas hund somna in. Hugo var 15 år och hade blivit både dement och blind. Han kissade inomhus och lät inte mamma varken göra rent tänderna eller andra saker längre utan att han blev aggressiv.

Men usch vad sorgligt det är. Vår fina lilla dvärgpudel.

Barnen är såklart jätte jätte ledsna, både mina barn och min brors. Maximilian grät och grät och grät. Han älskade verkligen Hugo.

Och mamma sen, detta var så jäkla dålig timing. Bara 4 månader efter att pappa gick bort. Kunde inte Hugo varit lite yngre….. Det känns som om ännu en familjemedlem försvunnit för oss. Det är så himla tomt…..

Kram

Brun utan sol pads

Det finns så många av Swiss clinics produkter som jag använder regelbundet. Missa för guds skull inte att dom har 40% på hela sortimentet denna helg.

Dessa pads är en av dom. I burken ligger 25 st pads. Jag använder ca 3 i veckan. Det betyder att den räcker 2 mån. Bra pris för att räcka så långt tycker jag, nu 234:- med rabatten.

Varje pad innehåller inte bara brun utan sol, den är oxå preppad med DHA som vårdar och förlänger din solbränna. Och Cactus Flower Extract och Kukui Seed Oil som lugnar och återfuktar huden.

Så det är alltså inte bara en brun utan sol produkt, den är även bra för huden. Och det märks faktiskt.

Jag drar den över rengjort ansikte och hals på kvällen innan jag ska sova. Och jag vaknar upp med en superfin färg. Och eftersom jag använder dom regelbundet så ser jag alltid lite brun och ”fräsch” ut. Ett enkelt tips från mig till er. Det är dom små sakerna som gör det, vet ni.

Mina 3 bästa skönhetstips är helt klart.

  • För vet du, har du en fin hy med lyster som dessutom är lite brunbränd plus ett vitt leende på det. Då behövs inte mycket smink. Dessa 3 saker tycker iaf jag är riktigt vackert.
  • Är så glad att jag hittat Swiss clinic som jag verkligen märker är bra grejer.
  • /Marit