Negativa jobbiga kroppskänslor

Känslan när man får knipsa av pioner och stoppa i lilla favorit vasen.

 

Hej på er finisar

Hoppas ni mår bra. Själv kom jag in i en liten svacka igår. Det beror såklart på flera saker, bland annat lillfingret som jag råkade slita av nageln på igår (fy faaaan vilken smärta)

Men sen är det en till grej som jag verkligen önskar inte skulle påverka mig så mycket, men som ändå gör det. Och därför väljer jag att skriva av mig lite och hoppas jag får lite självterapi samtidigt.

Jag ställde mig på en våg igår (så jävla dumt, jag vet) och den stod på några fler kg än vad jag trodde jag vägde just nu. Jag veeeet att jag precis varit på semester 1 vecka och att jag ätit mer och rört mig mindre än vanligt, men ändå så låter jag detta komma innanför skinnet på mig och påverka mig negativt.

Sen vet jag också att hade vågen visat nåt kg mindre än jag trott så hade jag blivit supernöjd. Varför kan jag inte bara låta mina ögon se kroppen och känna hur den känns i kläderna. Så jäkla knäppt egentligen att man låter en våg bestämma hur kroppen ska kännas och om man är ”nöjd” eller inte.

Sen måste jag säga att om man håller på med en viktresa så tycker jag man ska väga sig 1 gång i veckan för att se om man får något resultat på jobbet man lägger ner med kost och träning, vare sig man vill gå upp eller ner i vikt.

Men detta (tillsammans med finger-fan) gjorde bara att jag blev som ett mörkt moln med destruktiva tankar. Skit skit skit. Jag vill typ bara ut och springa varje dag och äta på exakt var 3-e timme. Jag blir så extrem liksom, och får totalfokus på nåt så onödigt. Jag blir rädd när jag känner såhär eftersom jag, som många andra kvinnor, lätt kan bli alldeles för fokuserad på fel saker när det gäller kroppen och vikten. Otroligt osunt.

Japp, så var det iallafall. Skönt att få ner det på print känner jag. Och med detta hoppas jag att fler känner som jag emellanåt. Lite självkärlek till sina kvinnliga former hade varit betydligt bättre än att gå runt och bli irriterad på 2-4 extra kg.

Kram /Marit

6 kommentarer
 1. Jag försöker alltid tänka viktigast man mår bra å kroppen fungerar å man känner hälsa, kan njuta av det goda i livet som att äta o dricka gott å
  fira livet, älskar o blir älskad, trivs , kläderna känns bekväma😊! Jag har slutat väga mej för vet att det behövs så liite för att man ska blir plötsligt sååå missnöjd.. så min våg e typ om jag märker att kläderna plötsligt krympt😅! Blir int alls lika svår svacka utan då tar man det lite pina colada😀😅! J! Kom ihåg du e vacker inifrån ut, starka å sportiga du😀! Bra som du är🙏! Kramis💃💃💕! Mvh Jecka

  1. Men exakt.
   Det är ju det jag menar. Helt plötsligt blev jag 100% missnöjd för att siffrorna på vågen inte stämde överens med hur jag kände mig….

   Samtidigt var det ju något som gjorde att jag ställde mig där.

   Det som är osunt för mig är ”självhatet”
   Att vara i form, äta bra och unna sig då och då, det är sunt för mig.
   Att vilja ha en stark kropp är sunt.

   På ett sätt är det ju detta som gör att jag aldrig skulle bli rejält överviktig. För det är också osunt.

   Men mina hjärnspöken vill jag kunna hantera bättre.

   Tusen tack för kloka ord
   Kram ❤️

 2. Jag har inte ägt en våg på flera år pga detta,det sätter sig som en tatuering i hjärnan och jag vill sluta äta,typ 😕 Har ett par kroniska sjukdomar som gör att jag inte kan träna som jag vill men maten har jag bra koll på👍Tycker att det är för jävligt hur vi kvinnor straffar oss själva med elaka tankar när det kommer till kroppen😕Vem ska vi duga för,oss själva lr inför andra😬 Nääää,strunta i dina egentligen futtiga kilon,helt säker på att det löser sig när du lagt tankarna i sopkorgen😊Pööössss på re och du är så jäkla fin,ditt liv har ju blivit sååå bra 😊💚🙏😘

  1. Men precis så. Varför straffa sig själv med detta ”självhat”
   Varför inte vara tänka ”Jahapp, då fick vi dra ner på vin och öka konditions träningen några veckor” så enkelt borde det kunna va.

   Men det osunda är ju tankarna, inte att man vill ha en sund och stark kropp. För det ser jag som en styrka.

   Tack för kloka ord. ❤️
   /Marit

 3. Jag känner så väl igen mig i dina känslor kring vikten! Men försök att tänka så här: att du ska hitta en vikt/form som funkar över TID. Inte som är exakt exakt likadan vareviga dag. Men slår man ut vikten på 365 dagar så ska den vara ungefär likadan år efter år. Det innebär att vissa dagar (eller vissa veckor) så skiter det sig med både kost och mat och då får man helt enkelt hacka i sig det. Ibland lägger man på sig vätska pga PMS eller stress eller whatever. Det kommer att dyka upp perioder av mer flyt och motivation kring maten och motionen också. Kortsiktiga insatser i form av att äta totalt kolhydratfritt, eller kalorisnålt eller att panikträna leder bara till kortsiktiga resultat. Man går ner och känner sig fit under några veckor, ibland bara några dagar. Det känns toppen men man är samtidigt på helspänn över att ”trilla dit” igen, vilket man till slut gör om man går på kaloriminus och tränar utan att ge sig själv återhämtning. När jag jobbade mycket med Olga Rönnberg som är känd tränare och PT så sa hon att det är utmärkt att ta en ”paus” från träningen under semestern och att det inte gör något att man inte sköter sig till punkt och pricka då. En eller två veckors slarvande pajar liksom inte formen på ett helt år. Man kan slarva mer än så faktiskt, bara majoriteten av tiden är någorlunda vettig. Exakt detta skriver vi om i vår kommande bok som du ska få. KRAM

  1. Så otroligt klokt skriver. Så har jag inte tänkt förut. Att slå ut vikten över tid, jag blir ju vas så frustrerad när jag vet att jag kan vara i bättre form. Jag känner ju exakt på kläderna när det blivit för mkt. Och då vill jag ha bort det så snabbt som möjligt helst i panik. Och så blir jag skit depp.

   Men eg vet jag ju att jag har ju själv unnat mig och får skylla mig själv om jag gått upp några kg för mycket i vikt.

   Olga verkar oxå vara en klok kvinna, även om jag hört att hon är stenhård. Har vänner som haft henne som pt-online. hahaha.

   Kram

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras