Före/efterbilder homestyling

Hej finisar

 

Jag personligen ÄLSKAR att se före/efterbilder. Så när jag häromdagen satt jag och gjorde ett helt album till vår facebook sida med massor av före och efter bilder från våra stylingar tänkte jag att kanske även ni ville se. Kunderna tycker nämligen det är jätte kul. Och nog blir det skillnad allt?

Jag har vänt på bilderna så det är efter/före, hahaha. Men det hoppas jag ni fattar.

Det här med homestyling och priser, det är nämligen den vanligaste frågan vi får, vad kostar en homestyling?

Men det är så otroligt individuellt från bostad till bostad. Är den helt tom, vilken våning ligger den på (om det är en lägenhet) finns det hiss? Hur många kvm?

Många saker spelar såklart in när vi skickar en offert. Men en liten fingervisning är att vi tar ungefär mellan 25-30 000 inklusive moms på en tom 3 rok. Endel tycker det är jätte mycket pengar, men jag som vet hur vi sliter och bär dessa möbler och tunga kartonger tycker faktiskt inte det.

Jag brukar säga att det är ju ungefär 1 extra bud i en budgivning. Samt att det är inte bara timmarna vi lägger ner i själva bostaden (som många kanske tror). Jobbet ska planeras, packas och sen också tömmas in på lagret igen. Sen står självklart alla möblerna kvar i bostaden efter fotografering till visning/visningarna ca 2-4 veckor. Så vi måste självklart räkna in en hyra av alla saker.

Så nja, så dyrt tycker jag inte att det är faktiskt. Vi har denna diskussion ofta, jag, min kollega och våra stylist-kompisar som sysslar med samma sak. Vi måste ju räkna på att vi skulle kunna ta in bärhjälp också. Och då landar vi på dessa summor.

Vi kommer alltid ut till kunden och går en runda i hemmet och diskuterar ihop oss lite. Sen åker vi hem och sätter oss och räknar och skickar en offert på Mail.

Jag tror faktiskt inte många förstår hur mycket jobb det egentligen ligger bakom en homestyling/homestaging. Det passar verkligen inte vem som helst att jobba med detta. Du ska inte vara rädd för att slita, svettas, lyfta och bära tungt. Endel tror att vi bara bäddar sängar och slänger lite plädar, haha.

Det som jag kan bli genuint orolig över är när nya inredare/stylister dyker upp på marknaden och sänker priserna rejält. Jag tycker det är jätte skoj att vi blir flera, och jag är inte rädd för konkurrens, tvärtom. Det är bara kul, jag ser det som att jag får fler kollegor och att branschen växer.

Men jag tycker det är viktigt att vi håller samma pris så vi inte ”sänker” yrket och får människor att tro att detta inte är ”värt nåt” För det kan jag lova, det är det. En riktigt bra homestyling kan öka priset på en bostad med flera hundra tusen. Det har vi varit med om väldigt många gånger.

Det gäller ju egentligen samma på alla yrken om man tänker efter. Fotografer, frisörer, hantverkare, ja allt. Sen kan man självklart diffa lite grann i pris. Det beror ju på vad du vill ha för resultat såklart. Men på ett ungefär tycker jag man ska ligga lika. Håller ni inte med mig?

Jag vet att samma diskussion va uppe på tal förut när många gjorde inredningsreportage till tidningar. De ”riktiga” fotograferna fick nobben för att ”bloggare” kom och tog hälften av vad en fotograf ville ha i ersättning. Och det är inte ok, inte alls.

Denna lägenhet låg på 3:e våningen och den möblerade jag upp totalt. Jag bar upp både soffa, säng, bord, stolar och skrivbord. Pluss allt annat såklart. Jag fakturerade 17′ tror jag, för den ansågs vara en 1 1/2 rok. Och den steg 200 000:- i budgivningen. Rekord i föreningen. Var det värt homestyling? Oooohhh JA!!

Detta övermöblerade radhus blev inte sålt. Mäklaren tipsade kunden om att tömma huset och ta in mig för en styling. Vi kom överens om att jag möblerade upp nedervåningen för att hålla kosta den nere. Och när den kom ut på nytt blev sen såld.

Detta var ett superfint hem som vi mest gick in och hjälpte den stressade småbarns familjen som varken hade tid eller ork att se till att hela huset va sådär supersnyggt till fotograferingen. Vi bytte ut kuddar med fläckar på till lyxiga varianter som matchade den övriga inredningen.

Här var det en lägenhet där en gammal man bott som flyttat in på äldreboende. Jag sa att det bästa blir om ni tömmer helt och hållet. Barnen bodde inte i samma stad och ville få allt klart så fort som möjligt. Och då var det bäst även för dom om allt bara va klart efter försäljningen så dom slapp tömma lägenheten mer. Jag stylade upp den och den såldes efter en riktigt fin budgivning. Barnen var väldigt nöjda.

Jag blir alltid lika glad när kunden hör av sig efter en försäljning eller när dom sett fotografierna och tycker det blev bra. Det bästa som finns är att överträffa kundens förväntningar. Det är det som driver mig, och sjävklart att se till så att det blir så snygga foton som möjligt.

Är du intresserad av Homestyling inför försäljning, maila oss: info@themod.se

Kram /Marit

4 kommentarer
 1. Hej Marit !

  Jag tycker ni gör helt rätt i att ta dessa priser. Tycker så klart att 25.000kr är otroligt mycket pengar men att inte få en bostad såld är ännu dyrare. Och i de fall när bostaden får en rejäl och fin budgivning är det väl investerade pengar. Ett hus i vårat område har varit till salu i omgångar i flera år. Så gräsligt fult. Ingen vill köpa det.. huset är relativt nybyggt och de som bygget det hade ett hus innan med samma typ av inredning som inte heller blev sålt. Köket är fruktansvärt gräsligt och huset i övrigt saknar klass och smak helt och hållet.. nu är det ute igen och ägaren har bytt ut toalettlocket med guldfisken och tagit bort typ 1 tavla.. ska bli intressant att se om det bli sålt. Annars kan jag tipsa dig om att kanske lägga en lapp i deras brevlåda om home styling. Det kanske såg ett frö hos dem… du känner säkert igen huset när du kollar, det ligger på predikantgatan .

  1. Hej Maria

   Tusen tack. Vad glad jag blir.
   Aha, är detta huset i Borlänge. Jag ska kolla upp det. Ja, styling kan i väldigt många fall vara avgörande om bostaden blir såld eller inte. Och såklart säljas för ett bärare pris än det skulle gjort från början.

   Kram/Marit

 2. 25 000 är mycket pengar men inte i det här sammanhanget. Det krävs ju väldigt mycket jobb från dig.

  Jag tycker det är viktigt att ”folk” förstår vad det är dom betalar för. Allt kan inte alltid vara billigt.

  Diskuterade med en vän häromdagen som tyckte att det var hutlösa priser för att ta körkort. Men när jag benade ner kostnaden för en körlektion i alla olika delar som en trafikskola ska betala så som skatter och avgifter, bilen, hyra av lokal, lön, försäkring etc så förstod han.

  Folk måste lära sig att betala. Är något billigt, för billigt t.o.m. så är det för att någon annan betalar priset. T.ex. Företagaren som jobbar ihjäl sig för att få firman att gå runt eller barnet som tillverkar tröjan i en smutsig fabrik.

  Så fortsätt ta betalt, Marit! Ditt jobb är värdefullt och gör skillnad. Du är grym på det du gör!

  1. Men precis så, Caroline. Tack❤️

   Nånstans måste man förstå att ett företag har övriga kostnader också som ska betalas.
   Jag tar inga skyhöga priser utan sliter verkligen häcken av mig på mina jobb.

   När jag benar ner allt är inte jag heller särkilt dyr. Men endel förstår det, andra inte. Och det är lugnt. Jag vet att jag gör skillnad och mins kunder är jätte nöjda, och det är huvudsaken för mig.

   Tack igen❤️

   Kram Marit

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras