Jullängtan

Hej finisar

Igår när det var fredag så tog faktiskt lite ledigt och jobbade på halvfart. Gjorde en tömning som hela familjen fick hänga med på. Och sen in med allt på lagret som också grabbarna va med och hjälpte mig med. Så härligt att dom kan vara med och faktiskt hjälpa till. Sen skjutsade jag hem dom till sin pappa på eftermiddagen. Alltid lika vemodigt såklart.

Ni som följt mig ett tag vet att jul har varit väldigt ångestladdat för mig. Och det är ju av den självklara orsaken att jag jobbat inom handeln nästan hela mitt arbetssamma liv. Man ”bygger” tex jul redan v:42 och man jobbar så extremt mycket och stressen går egentligen inte att förklara. Jag har alltid varit så trött på jul redan innan december ens börjat.

Men sen jag sa upp mig och började jobba med mitt egna så har känslan för jul kommit tillbaka. Jag älskar ju egentligen jul. Allt familjemys, tända ljus, julklappar och ledig tid med varandra. Att få bara med sina barn under denna högtid och sen över nyår är verkligen lyx för mig nu och jag uppskattar det otroligt mycket.

Alla andra år har jag varit som en urvriden trasa. Värst var det på Åhléns tiden när jag jobbade ensam som VM i varuhuset. Säljarna har det minst lika stressigt som VM:arna, det är ingen skillnad ska jag tillägga.

Vit stjärna HÄR/ Svart stjärna HÄR

Vi behöver köpa nya julstjärnor eftersom våra andra som vi hade i uterummet är för stora för våra nya fönster. Visst var dom här superfina?

(Tipselitips, all belysning hos Ellos är just nu nedsatt 20%)

I barnens rum har jag svarta stjärnor på fot. Tycker det är så mysigt. Lite liknande denna faktiskt.

Julgranspynt är ju så härligt. Självklart har vi grejjer som barnen gjort och som hänger med från år till år. Men även annan dekoration som ligger mig varmt om hjärtat. Sånt jag köpte när pojkarna var små. Sånt där som får mig att färdas tillbaka i tiden varje gång jag tar fram det.

HÄR hittar du bland annat dessa superfina julgranspynt.

Julstrumporna finns HÄR

Julstrumpor, visst är det så jäkla mysigt. Jag minns att jag sydde egna till pojkarna när dom var små (jag var säkert mammaledig eftersom jag hade den orken, hahah)

När jag la upp en bild på min gamla blogg (bild nedan) så fick jag min allra första elaka kommentar. Typ nåt i stil med ”Det var den fulaste julstrumpa jag sett”

Själv var jag så glad och stolt över Levis strumporna jag sytt att jag sket fullständigt i kommentaren, haha. Förundras fortfarande över hur människor ibland är så elaka med vilje.

Hittade den här gamla bilden när jag letade efter julstrumpe-bilden. Alltså jag dööör sötdöden över min lilla Levis-bus och hans trumpna min, eftersom jag sagt åt honom för 1000-gången att inte ta bort julgransdekorationen.

Ser ni vilket vitt och ”shabby-chic” hem jag hade. Med tallrikshylla och allt, hahaha. Men det var så min stil var då. Tror alla kan hålla med om att man genomgått olika stilar genom åren. Vem vet, jag kanske tittar på bilder på mitt hem om 10 år och skrattar då oxå.

Granen från förra året med mitt pynt som hängt med sen barnen va små. Små soldater och trummor. Älskar dom fortfarande faktiskt och pojkarna också tror jag faktiskt.

Jag känner att jag blir glad i hela kroppen av att jag faktiskt längtar efter jul. Nåt jag inte gjort på flera flera år. Ni förstår va? Märker också att jag önskar att jag gjort detta för längesen när barnen var mindre. Önskar så att jag hade haft fler ”lugna” härliga jular med dom.

Hoppas ni får en härlig helg. Vi ska åka till Gävle. Jag har några jobbmöte, fast det är helg, jag veeet. Men det gör mig inget. Sen ska vi äta lunch med Pärs mamma och Benny, och på söndag ska vi hämta hem 1/4 highland kalv som sen ska styckas heeeela långa söndag och säkert långt in på natten. Jag som inte gillar att se döda djur, iiiihhh. Det ser jag inte fram emot.

/kram Marit

3 kommentarer
  1. Den julstrumpan var ju urgullig!! Och jag kommer ihåg ditt gamla hem, min stora inspirationskälla. Och jag har gjort samma resa.. från vitt shabby chic till mer svart, modernare och ”mustigare” 😀

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras