DIY fågelmatare

Hej hopp

Vill bara visa er här på bloggen detta superduper enkla sätt att göra väldigt söta fågelmatare att hänga upp i trädet hemma.

Loppsisfynden från Vemdalen, med på bild är dock inte cafeböckerna jag köpte för 5:- st. Man kan hitta så himlans mycket snyggt på loppis. Jag tittar alltid efter 1: Böcker 2: ramar/tavlor 3: Knopplister 4: stolar Man har väl sina saker antar jag.

Kopparna kostade alltså 3:- /st och limmet kostade 25:- på Ica maxi. 37:- för 4 fågelmatare alltså. Och inte var det svårt heller. Gör rent koppen från ev fett och smuts. Stryk på lim (jag bara grejsade runt med lim-pipen) håll koppen mot fatet i ca 10 min. Här behöver man lite tid och tålamod iof. Det var väl det jobbigaste då. Sen när limmet väl börjat härda kan man lägga en tyngd i koppen och ett stöd bakom

Häpp, så blir den såhär snyggt när du sätter upp den i trädet och fyller på med frön. Bilden och idén har jag snott från min instagram vän Towe @towerp

Nu har jag dock 2 problem.

1: Jag har inga träd. Bara ett planterat silverpäron på innergården och det är inte stort. Men jag tänkte att det löser jag väl ändå på nåt vis. Men då dök ett till litet problemos upp.

2: En granne som följer mig på instagram berättade att vi tydligen förbjudit fågelmatning i området för att det lockade till sig råttor för några år sedan. Jahapp, det var det lilla DIY-projektet de, hahaha.

Dom får väl åka tillbaka till stugan i Vemdalen igen då.

Kram /Marit

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras