Grå skåpet

Hej på er

Freeedag idag och vi har nystädat hus. Älskart. Vet ni? Det är mitt bästa, att vi tagit in städhjälp. Det har gjort att min stressnivå minskat med 100%.

Vi anlitar Montrab i Borlänge och vi är såååå himla nöjda. Jag skulle aldrig skriva det annars.

Jag samarbetar med dom mycket inför mina stylingar också. Dom har ju både flyttatäd och flytthjälp.

Nu till något helat annat. Jag tror inte jag är ensam om att ha ungar som tycker om att sitta framför olika skärmar, både datorer, mobiler och tv spel. Det är liksom en sån tid nu.

Jag är såklart inte emot att vi går framåt i utvecklingen. Jag tycker det är jättebra att min 13-åring är jätteduktig på engelska för att han chattar med andra spelare från hela världen undertiden han spelar på sin dator. Men jag tycker också att man ska främja den kreativa sidan hos barnen. Jag blev jätte inspirerad när jag lyssnade på Inredningspodden med Emelie Sundberg när hon intervjuade Kristin ”Krickelin” Dom hade ett helt rum i huset där man kunde vara kreativ. Det lät såååå himla härligt tyckte jag.

Därför gjorde jag om lite hemma i ”gråa skåpet” för ett tag sen. Skåpet står i hallen som har ett väldigt centralt läge i vårat hus. Vi kallar det gråa skåpet numera efter att jag målade om det hörni nya huset.

Jag flyttade ut alla spel hit. Dom har förut varit i en garderob i Theas rum. Och jag gjorde även en ”skapar låda” som kidsen fick i julklapp. I den finns allt möjligt. Pennor, färg, penslar, saxar, tape, tops, tandpetare, lim, papper mm mm.

Levis är väl den av våra 3 som använder lådan mest. Han kan ju tex tejpa ihop en 3-udd som är över 1 meter hög av tape och tandpetare, haha. Han vill gärna göra eget schampo i duschen (av alla schampo och tvålar vi har) Och jag tycker det är jätte bra att han vill hålla på såhär.

Men det viktigaste är att kreativa saker finns lättillgängligt för barnen. Och att vi uppmuntrar till det. Därav att allt sådant flyttat hit. Bra idé va?

Ni ser ju att det även finns annat krafs i detta skåp. Sladdar, kartonger till diverse elprylar och plåster och grejs…. Jag tror alla har ett sånt här ställe i sina hem, eller hur? Ett litet allt-i-allo skåp/låda/garderob.

Kram på er och ha en fin fredagskväll. Jag ska försöka övertyga familjen om att titta på finalen av ”På spåret”

Så nördig, jag vet. Men det är ju så kul att sitta och gissa.

/Marit

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras