Moderna stiltips för gravida

Väntar du barn? Grattis – i dubbel bemärkelse! Dels för att du snart ska sätta ett nytt liv till världen, men även för att det är enklare än någonsin att klä sig trendigt och funktionellt under graviditeten. Borta är tiden då vi kvinnor fick missvisande ”tips” om att klä oss i stora, tältliknande tunikor och blev förpassade till tantiga plagg bara för att vi väntade barn.

Faktum är att

Stiltips 1 – Knäpp bara översta knappen på ytterplagg

Du behöver inte köpa ett särskilt, mammaanpassat ytterplagg. Om du inte verkligen vill det, förstås. Det kan vara knepigt att knäppa en rock eller kappa över själva magen, m3en strunta i det då och knäpp bara den översta knappen för kul trendeffekt! Detta stilgrepp kan du för övrigt applicera även i ditt ”normala tillstånd”.

Stiltips 2 – Välj en figurnära klänning

Är det någon gång en tight klänning kommer till sin rätt så är det när du har en prydlig kula att visa upp

Stiltips 3 – Klä dig precis som vanligt

Gillar du bomberjacka, Dr Martens-kängor, eller kortkort volangkjol? Bär samma saker även som gravid! Man kan bära det mesta ända fram till 5:e månaden om det är av stretchigt material. Och din personliga klädstil är inget som förändras bara för att du är gravid. Omfamna samma stil nu också! Man behöver inte byta personlighet bara för att man blir mamma.

Stiltips 4 – Satsa på kortkort

Många undviker kortkorta kjolar eller klänningar och tror att just denna plaggtyp är ”tabu” under graviditeten. Varför det? Det blir tvärtom en fin kontrast med den voluminösa överdelen med putande mage och benen som sticker ut nedtill. Känner du dig obekväm i att vara barbent kan du bära en kortkort klänning med lackleggings, täta strumpbyxor eller lårhöga stövlar till.

Just de här ljuvliga skorna med fågelmotiv kommer från Kat Maconie.

Stiltips 5 – Glöm inte roliga skor!

När du inte pallar att lägga så mycket energi på själva kläderna, tänk då på att skorna gärna får vara extremt utstickande och uppseendeväckande. Ytterligare ett stylingtips som funkar lika bra innan eller efter din graviditet!

Stiltips 6 – Skinnjackan lyfter looken

Säg en outfit som inte blir snygg med en skinnjacka till! Ta den skinnjacka du redan har hemma som favorit. De flesta skinnjackor kommer ju bäst till sin rätt när de är öppna och inte stängda.

Stiltips 7 – Låt kappan bli en del av outfiten

Kappor är särskilt tacksamma då du är gravid eftersom man ofta är lite frusen, plus att det kan vara skönt med ett ytterplagg som är täckande baktill och liksom ”skyddar”. Dessutom funkar kappan bra ihop med såväl jeans, klänning och kjol. En snygg kappa är ofta det klädesplagg som man ser först i outfitväg, så slarva inte med val av ytterplagg.

Stiltips 8 – Välj byxdress med vida ben

Många gravida kvinnor gillar att bära jumpsuits eller snickarbrallor under graviditeten. Man kan dock se lite spolformad ut i dessa plagg om benen är smala. Testa en byxdress med vida ben istället så balanserar du ut silhuetten för ett trendigt uttryck.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras