Netflix nya ”Fab 5” – snyftkalas galore

Oj oj oj, inte sedan slutscenerna från ”Cinema Paradiso” har det snyftats så mycket i min TV-soffa. Som härdad cyniker och misantrop är jag inte lättflörtad, men här föll jag pladask.

Just nu består vardagen av våld, ångest, skjutningar och ett samhälle i förfall. Jag pratar givetvis om de serier jag följer för tillfället. ”The Ozark”, ”Mar de Plastico” och den våldsamma säsong 5 av ”Blacklist”. Då kan det vara på sin plats med lite mys och glädjetårar, eller hur?

Med sarkasm och sylvassa oneliners styrde han upp diverse lodisars garderober

”The original show was fighting for tolerance, our fight is for acceptance”. Med dessa ord inleds en av det mest lyckade serie-reboots på år och dar. Vi som är till åren komna minns originalshowen från början av millenniet. Med dunder och brak stegade ”The queer eye for the straight guy” in i våra vardagsrum. Alla hade då sin favorit. Min var ”modegurun” Carson Kressley, som med sarkasm och sylvassa onliners styrde upp diverse lodisars garderober. Inte ens ”offrens” fruar eller flickvänner klarade sig. ”Red shoes are for little girls and prostitutes” var hans vanligaste kommentar när han gick igenom tjejernas skohyllor. Kommer ni ihåg att det gjordes en svensk version? Inte? Vad glada för det. Skämskuddarna sålde slut och serien föll snabbt i glömska efter en halv säsong.

Officiellt heter Netflix nya serie rätt och slätt ”Queer Eye”. Den är mer städad, snällare och mysigare. Killarna har sin bas i ett tjusigt loft i Atlanta och verkar i ”the deep south”. Serien har moderniserats i sitt utryck och ryggar inte för att ta upp rasfördomar och sociala frågor. Det är mer emfas på positiva tankar med själslig och mental förändring. På köpet får naturligtvis de utvalda snubbarna helt nya inredningar och en helt ny look. Fattas bara!

Skämskuddarna sålde slut

Vilka är de nya Fab 5 då? Antoni Porowski har hand om mat och vin. Tan France är den brittiska modeexperten. Caramo Brown har hand om kultur. Han har dessutom alltid en ny bombarjacka i varje avsnitt, som jag bara måste ha! Bobby Berk har hand om inredningen och till sist är det den färgstarka Jonathan Van Ness som är groomingexperten.

Efter två säsonger har den redan vunnit tre Emmys. Säsong 3 är på gång i början av 2019 så det finns gott om tid att bingea de två första. Det kan ta ett par avsnitt att vänja sig vid de nya killarna, om man har den gamla serien i färskt minne, vill säga. Men efter ett tag blir de dina nya bästa vänner och vips har två säsonger tagit slut. Se den nu!

Officiell trailer: 

”Queer Eye” finns på Netflix (2 säsonger).

Av Carlos Norlén Foto Netflix

Fotnot: Carlos Norlén är Netstyles nöjesredaktör och skriver även regelbundet om vin och andra ädla drycker för Netstyle. Han arbetar som DJ, modefotograf och driver podden Dos Gardenias tillsammans med sommelier Amalia Gonzalez Stöckel.

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras