Netstyles nya bloggare Frida: ”Klackar och örhängen är mitt bästa stilknep!”

Vi välkomnar mångfacetterade mediatalangen Frida Zetterström till Netstyles bloggteam! Här får du lite mer information om denna färgsprakande och positiva influencer, som kommer att bjuda på mängder av inspiration:

Du har många järn i elden som journalist, stylist, konferencier/moderator, författare, programledare mm. Är det så idag inom media att det krävs att man är en sådan multibegåvad talang som du?

– För mig har det alltid varit ett aktivt val att satsa brett och inte lägga alla yrkes-ägg i samma spröda och bräckliga media-korg. Och då blir man automatiskt lite bra på väldigt mycket snarare än jättebra på en grej. Jag gillar det! Jag tycker liksom att det är själva poängen med frilanslivet, att ha möjligheten att göra många olika roliga saker och inte begränsa sig. Sen tycker jag på riktigt att jag blir bättre på mina respektive olika roller när jag jobbar på flera olika arenor och i många olika miljöer.

Ett positivt sinne är lite av min superkraft

Har man träffat dig eller sett dig i TV-rutan på Nyhetsmorgon eller liknande, så utstrålar du positiv energi som få andra. Har du aldrig en dålig dag? Vad gör dig riktigt sur?

– Hahahahaha tack! Vilken fin komplimang. Alltså jag är faktiskt allt som oftast glad. Ett positivt sinne är lite av min superkraft. Men det är klart att jag också har värdelösa dagar. Ofta kommer det någon form av urladdning på hemmaplan efter en intensiv jobbperiod när jag har levererat mycket energi utåt. Och då blir jag snarare ledsen och liten och svag, än sur och arg.

Har du bloggat tidigare? Vad kommer din blogg på Netstyle att handla om?

– Yes! För en herrans massa år sedan drev jag GöteborgPostens modeblogg under en period. Det var kul men också utmanande då den traditionella dagstidningsläsaren på den tiden kanske inte var helt van vid det personliga tilltalet som man bjuder på i en blogg. Sedan dess har framför allt instagram varit min mest aktiva kanal och där hänger jag fortfarande en hel del. Men nu är jag SUPERPEPP på att starta om på nytt och få lite utrymme spela fritt med. Jag tänker att bloggen kommer bli både ett ställe där vi kan prata trend och modetips, men också att man som läsare kommer att få hänga med bakom kulisserna på alla olika jobb.

Beskriv din stil med tre ord!

– Varierad, lekfull och poppig.

Ditt bästa och sämsta köp? 

– Oj. Hmm… jag har ett passionerat förhållande till mina plagg så jag har svårt att välja. Men jag fyndade ett par svarta stretchjeans med guldpartier från Filippa K på en outlet en gång för massa år sedan och de får jag liksom ransonera tillfällena jag använder nu eftersom jag inte vill slita ut dom helt. Dom är fenomenala partykompisar som lyfter varje look även om du bara matchar med en svart tisha och boots. Mitt sämsta köp har jag sedan länge sålt eller skänkt vidare. Jag har tämligen hög omsättning i min garderob.

Min stil är varierad, lekfull och poppig

Vad skulle du aldrig ta på dig?

– Jag säger verkligen aldrig aldrig. Jag älskar hur modet förändras och utvecklas och roas av att testa nya trender och stilar så jag är öppen för det mesta.

Din syster Elin är också i modebranschen och designer/grundare av märket Stylein. Betyder det att hon blir sur om du inte bär hennes design på exempelvis ELLE-galan varje år? 😉

– Hahaha, näe verkligen inte. Men visst, såklart bär jag extra gärna hennes design på typ galor och tillställningar. Jag älskar Stylein innerligt.

Vilket är det vanligaste felet kvinnor gör då de klär sig? 

– Hmm, det här är en svår fråga. Jag gillar inte riktigt tanken på att peka ut ”fel” generellt men okej, ett vanligt misstag som jag ser hos många är att de vågar för lite. Att de tror att det finns ett rätt och ett fel och att de då istället väljer safe och tråkigt. Att de kör vidare på enformiga looks för att de är rädda att de inte ”passar” i vissa plagg eller färger. Jag skulle generellt säga att vi behöver lite mer mode-mod i vardagen!

Vem klär sig snyggast i Sverige?

– Oh, my God. Det finns sjukt många välklädda och roliga personligheter i Sverige. Jag gillar ju färg och form och dom som vågar ta i lite så som modeprofilerna Thèresè Hellström och Fredrik Robertsson och stylisten Tina Törnqvist exempelvis.

Du har skrivit en bok som heter ”100 looks på 20 plagg”. Vilket nyckelplagg är enklast att kombinera med andra plagg, enligt dig?

– Åhhh, det är sååå svårt att välja ett. Alla 20 har ju liksom passerat nålsögat och kvalat in i boken och tro mig, vi har utvärderat alla plagg NOGA! Men okej, måste jag välja ett så blir det nog jeansen. De är liksom ultimata när det gäller att både klä upp och klä ner, att göra både vardagssköna och partysnygga. Det får det nog bli ett blogginlägg om snarast inser jag just!

Fridas blogg hittar du här!

Faktaruta om Frida

Fullständigt namn: Frida Andersdotter Zetterström
Ålder: 44 år
Familj: Gift med Henrik, sönerna Hugo 15 år och Viggo 13 år. Och valpen Sally som är ALLAS älskling just nu.
Yrke: journalist, stylist, programledare, konferencier & moderator.
Bor: I Kungälv, strax norr om Göteborg

Av Charlotta Flinkenberg Foto Lisa Barryd

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras