Netstyles nya bloggare Marit: ”Jag har haft alla inredningsstilar”

Vi önskar Marit Dybeck varmt välkommen som ny bloggare på Netstyle! Marit har bloggat länge och fokuserar i huvudsak på inredning, eftersom hon arbetar med det. Här får du veta varför Marit bor på två olika ställen, hur det kommer sig att hon har tatuerat en galge på armen (!) och dessutom bjussar hon på smarta proffstips som förnyar hemmet:

Hur länge har du bloggat? 
– Jag började att blogga 2008 när min andra son föddes. Jag och min exman renoverade huset och jag behövde en ställe att ”samla” alla bilder och idéer på, då föddes bloggen. Sedan blev det en lång paus på några år när jag skilde mig 2012.

Vad är roligast, inredning eller mode (om du måste välja)? 
– Hmmm, svårt. Men det är nog inredning ändå. Det går i vågor det där, ibland är jag totalt ointresserad av inredning och då går jag all in på mode och kläder.

”De allra flesta köper för små mattor”

Om du som proffs får ge tips: hur piffar jag till mitt boende med tre enkla knep (utan att behöva byta ut hela möblemanget)? 
– Förutom att rensa bort saker som inte behövs eller används så tycker jag att du ska köpa en stor, snygg ”håll käften”-matta till vardagsrummet. De allra flesta köper för små mattor. En matta ska rama in och inte ligga som en plätt i mitten av alla möbler. En rejäl stor spretig blombukett i en snygg vas och några nya tavlor så har du snabbt förändrat ditt hem. I alla fall vardagsrummet, haha…

Hur ser din perfekta vardagsoutfit ut?
– Vardagsoutfiten just nu på jobbet är sköna slitna svarta jeans, en tisha, min skinnjacka och sköna skor. Jag bär ju möbler hela dagarna, haha. Förut när jag jobbade i butik så jobbade jag alltid i klackar, jag fattar inte hur jag klarade det. Jag klättrade på stege och hängde skyltar i taket mitt i  julruschen i klackar, herregud.

”Jag är dålig på funktionella plagg och prioriterar hellre Louboutins”

Och hur klär du dig när du vill vara snygg till fest?
– När jag ska klä upp mig tycker jag oftast att jag inte har några kläder alls… Men det slutar ändå med mina skinnbrallor från Samsoe Samsoe (kan inte leva utan dom!), ett snyggt linne/skjorta, min trio bag och klackar. Och självklart massor av smink, jag älskar smink. Jag går alltid utan smink på vardagar numera.

Du har tatuerat en galge på armen. Hur kommer det sig? 
– Galgen tatuerade jag in eftersom jag tycker det är en snygg symbol. När jag jobbade som Visual Merchandiser så hängde jag alla kläder på vänsterarmen när jag jobbade och dekorerade butiken. Passion for fashion, liksom. Sedan gillar jag uttrycket ”hang on”!

Vad skulle du aldrig sätta på dig? 
– Foppatofflor. Helt klart, finns inget fulare.

När går fashion före function enligt dig? Alltså – finns det tillfällen då du väljer bort komfort och funktion bara för att det är snyggt eller trendigt och du känner dig extra het…?
– Alltid! Haha, roligt att du frågar. Min yngsta son Levis sa till mig förra veckan: ”Du är den snyggaste och coolaste mamman. Du har leopardkappa när alla andra mammor har överdragsbyxor”. Så, tja, jag har väldigt lite funktionsplagg, jag borde köpa mer sådant. Men det är ju så mycket roligare att köpa snygga kläder, eller hur? Jag gick ut i mina Louboutin-klackar i Stockholm en gång utan att ta med några andra skor i handväskan, jag hade ont i fötterna en vecka efteråt.

Vilken typ av inredning/möbel/accessoar kommer inte in genom din dörr till ditt hem? 
– Där är jag en kameleont, jag vill aldrig säga aldrig. Jag har haft alla stilar hemma, shabby chic, sammet, linne, boho. ALLT. Jag älskar all typ av inredning. De härligaste hemmen är ändå de mest personliga, varma hemmen där man ser att människor lever och använder sina saker. Hem ska inte vara som museum. Jag strävar efter den värmen i mina hem. I lägenheten vågar jag mera färg och i huset kör jag lite ”fransk bistro”-känsla. Jag håller på att smyga in mer och mer guld, det är varmt och härligt tycker jag. Och någon blommig tapet, jag vet bara inte var. Jag tror att jag börjar i bonusdottern Theas rum.

”Jag och min man är lika tokkära idag som för sex år sedan”

Du lever ett varannan vecka-liv med din man Pär, vilka är fördelarna respektive nackdelarna med att leva så?
– Fördelen är ju helt klart att vi aldrig tröttnar på varandra, haha. Vi är lika tokkära än idag som för sex år sedan när vi träffades. Vi har en lägenhet i Gävle och ett hus i Dalarna. Det bästa av två världar. I Gävle umgås vi med våra vänner ute på restaurang och har ett väldigt socialt liv, medan vi i Dalarna håller oss mer hemma i huset. Självklart bor vi så här för att våra barn ska slippa pendla och för att dom ska kunna gå kvar i sina respektive skolor eftersom Pär bodde i Gävle när vi träffades och jag i Borlänge. Nackdelen är förstås att vi inte får så många vardagar ihop alla fem som familj. Det saknar jag jättemycket. Längtan efter varandra är jobbig emellanåt.

Var trivs du bäst, i Dalarna eller i Gävle?
–Alltså, den frågan kan jag inte svara på. Jag älskar båda lika mycket. Men efter att vi köpt nya huset (vi flyttade i oktober förra året) så har vi varit mer i Dalarna. Jag älskar mitt hus.

Hur känns det att börja blogga på Netstyle? 
– Det ska bli jättespännande och framförallt kul med något nytt. Det känns som om ett nytt kapitel startar!

Läs Marits blogg här!

FAKTARUTA MARIT
Fullständigt namn: Marit O Dybeck.
Ålder: 36 år.
Bor: I Borlänge och Gävle.
Yrke: Stylist. Driver egen homestylingfirma.
Familj: Maken Pär, barnen Maximilian (12 år), Levis (10 år) och bonusdottern Thea (10 år).

Av Charlotta Flinkenberg Foto Privat

 

1 kommentar
  1. Härlig intervju!

    Kommer från samma lilla stad som Marit och har träffat henne några gånger. Hon är verkligen en glädjespridare med positiv och härlig energi ???

    Hoppas du kommer trivas här, fortsätter följa dig på bloggen!

    Kram

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras