Netstyles stilexpert Frida: ”Plagget som räddar stilen i hemmakarantän”

TIPSEN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Netstyles nya modebloggare Frida Zetterström är vi vana att se med snajdiga och moderiktiga outfits. Men vad händer med stilen då vi plötsligt inte interagerar med människor på samma sätt som tidigare? Hur går det med modemedvetenheten då vi arbetar hemifrån och har svårt att motivera ett skäl till att ens byta pyjamas mot något annat i klädväg? Här kommer Fridas tips!

På din insta är du alltid så otroligt välklädd med kreativa och kul outfits. Vad har du på dig då ingen ser?

– Well, instagram är endast en liiiiten del av verkligheten, det vet vi ju allihop. När jag hänger hemma eller hänger med kidsen drar jag oftast på mig helt vanliga jeans och en långärmad T-shirt i mjuk bomull.

Nostalgisk klippdocka på karaktären Coco från ”Fame”, från 80-talet

Hur ska man behålla stilen i dessa coronatider, då många arbetar hemifrån och helt förpassas till mjukisbrallor? Några tips?

– Jag kör på tights! Jag hade ett helt gäng godingar i en låda som jag inte använt på länge och dom kombinerar jag med mjuka långa tröjor och benvärmare. Tänk Fame – den looken liksom!

Att tänka på när du väljer tights/leggings!

• Mjukare blandmaterial är skönare att ha hemma. Men de kraftigare materialen (ofta de som kostar lite mer och innehåller högre procentdel bomull) håller formen bättre och är lite mer ”klädda” och duger att ha även utanför hemmet om du dressar upp dem någorlunda.

• Välj gärna lite spännande textur eller finish i materialet på dina leggings så ser de lite mer fashion ut. Satsa på material som velour (sammet), lack eller vaxad yta som påminner om skinn. Vill du investera i något hå¨llbart så satsa på lyxig variant av äkta skinn.

• Hellånga leggings är att föredra. Det är den mest klassiska och tidlösa längden. Undvik frestelsen att testa caprimodeller eller 3/4-delsvarianter. Det ser både daterat ut och är svårt att kombinera i en outfit.

• Leggings bör sitta åt på rätt ställen. Gärna med en skön och bred mudd upptill som håller in rumpa och mage som de ska. För löst sittande leggings upptill gör att passformen i rumpan blir hängig. Sitter de åt för tight runt anklarna kan benen bli svullna och irriterade.

• Är utställda ben mer din melodi? Då kallas det för ”Jazzbyxor” och de är också både snygga och sköna att kombinera ihop med en lång herrskjorta eller oversized, stickad tröja!

Beige leggings, Gina Tricot, 199 kr, klicka här. Leggings av kraftigare kvalitet, Ellos, 249 kr, klicka här. Marinblå, extra långa leggings, Ellos, 149 kr, klicka här. Svarta leggings, Ellos, 129 kr, klicka här.

Fridas blogg hittar du här!

Av Charlotta Flinkenberg Foto Lisa Barryd, Net-a-Porter, Pinterest

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras