Nya, fulsnygga it-bågarna, ’yay’ or ’hell nay?’

När Prada, Miu Miu, Louis Vuitton och en massa mindre modehus visar samma specifika, lite udda accessoar höjs genast en viftande flagga framför varje van modeskribent: En ny trend är på gång!

Men – och förlåt för att jag blir den som ropar att kejsaren är naken nu, men det kan inte hjälpas: är inte de nya it-solglasögonen som syns på alla instagramproffs och streetstylegurus och börjar dyka upp i billigare varianter hos varenda kedja – ganska … eh, fula?

Vi visste att det måste komma en motreaktion efter många år av stora glamourbrillor à la klassisk Hollywoodstjärna, men är de här avlånga, smala, sportiga varianterna verkligen det vi längtat efter?

De stylas helst långt ner på näsan, som gamla läsglasögon från valfri bensinmack, och missmatchas bäst med i övrigt stilrena plagg. Många görs i cateye-modell, men raka eller lätt rundade funkar (eller funkar inte …) lika bra.

Vad säger ni? Roligt och inspirerande med en ny form som känns helt rätt i tiden eller håller ni – som jag – ett hårt tag i era gamla trygga Hollywoodbågar en säsong till?

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras