Nya sminktrenden ”makeunder” gör succé

Forna ”Baywatch”-stjärnan och sexiga ikonen Pamela Anderson har släppt taget om långa hårextensions, lösögonfransar, brun-utan-sol och drivor av smink (gärna med lipliner långt utanför den naturliga läpplinjen!).

Idag är det en naturell ”Less is more”-look som gäller för Pam, 50 år, för att uppnå den nya sminktrenden ”makeunder”. Det enda 90-talsattributet inom skönhet som hon klamrar sig fast vid är de tunnplockade ögonbrynen och just dessa tror vi att det bara är Pamela som kommer undan med. I övrigt är detta en ganska svår trend att efterlikna, som kräver precis lika många produkter som den mer hårdsminkade looken, även om sminket inte syns på ytan lika mycket med blotta ögat.

Makeunder kallas ibland felaktigt för den ”osminkade” looken, men hela grejen är mer att det ska se osminkat ut, även fast det inte är det. Allt fler hakar på makeunder-trenden och det kan du göra också, läs vidare:

Så här gör du!

• Det handlar i mångt och mycket om att uppnå lyster, istället för att se dyster ut. Lyster (kallas även för ”glow”) får du genom en naturligt fräsch och klar, ”glad” hy. Det långa steget till klar hy har att göra med att äta vettigt, träna och sova ordentligt och dricka mycket vatten (Pamela är vegetarian sedan många år tillbaka). För att hjälpa lystern på traven är det en bra grund som gäller med massor av fuktgivande essenser och serum, på en väl rengjord hy. Detta för att skapa ett jämnt underlag innan själva sminket appliceras. Välj inte för täckande och ”kakig” foundation, utan någon som låter din egen hudton skina igenom.

• Highlighter är hemligheten för att få huden att se rosig och fräsch ut. Snåla heller inte med rouge och använd en stor borste för att svepa med liiiite solpuder runt ansiktet om du känner dig februariglåmig (det gör vi alla denna period).

• Välj en skimrande ögonskugga i silvrig eller beigegyllene ton.

• Använd inte svart eyeliner utan brun, för ett mjukare intryck. Du kan även hoppa över eyeliner helt och hållet och istället doppa en pensel i en brun ögonskugga och sudda försiktigt runt franslinjen, antingen enbart nedtill eller även lite upptill.

• Böj upp fransarna med en ögonfranstång. För extra böjeffekt kan du värma tången försiktigt med en hårfön strax innan. Applicera med mascara (ingen annan färg än svart gäller, inte ens brun, ser inte tillräckligt naturligt ut, hur motsägelsefullt det än må låta).

• Läpparna får sin naturliga och fräscha look genom att vara rejält vårdade och ”städade”. Du behöver först peela bort det torra fnaset med en skrubb. Tips! Du kan göra egen läppskrubb med hjälp av olja, socker och honung. Gnugga försiktigt med en fuktad bomullshandduk och massera läpparna. Sedan återfuktar du dem rejält med ett lipbalm. Med åren bleknar läpparnas eget pigment så om du vill kan du använda ett återfuktande läppstift eller glans med lite mörkrosa ton som ligger nära din egen läppfärg och bara förstärker det som är dina läppar. MLBB (My Lips But Better), som makeupartisterna säger.

Av Charlotta Flinkenberg Foto och källa: Allure

1 kommentar

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras