Oscars 2018: Långärmade stilvinnarna

Röda mattan på årets Oscarsgala bjöd på ett ganska slätstruket utbud av galaklänningar. Det var många säkra kort och försiktiga avvikelser från den inrutade, konventionella glamour-looken.

Men en tydlig trend var även i år långärmat. Ofta är det äldre kvinnor som väljer detta, men långärmade gowns är fantastiskt tjusigt och pondusingivande oavsett ålder så vi hoppas få se fler heltäckande klänningar framöver på armfronten!

Några favoriter:

Jane Fonda, 80 år. Alla andra kan liksom gå hem. Se sådan hållning hon har, som en statyett själv, faktiskt. Janes vansinnigt vackra och skräddade vita kreation var fullsmattrad med gnistrande pärlor och signerad 44 Francois Premier, som är den nystartade couture-avknoppningen för modehuset Balmain, som chefsdesigner Oliver Rousteing bossar över.

Charmiga Christine Lahti visade ett elegant stycke ben i vågad slits, på sin i övrigt väldigt täckande klänning från Romona Keveza.

Att säga att Helen Mirren är drottninglik är lite som att sparka in en öppen dörr, givet det faktum att hon spelat den brittiska royaltyn på film. Helen brukar vara aningen vassare klädd än så här, men klänningsmodellen (design: Reem Acra) sitter som gjutet på henne och fallet är så vackert att vi förlåter henne. Psst! Kul bonusfakta: Helen drog i sig en tequilashots på röda mattan, enligt Variety (som även fick bildbevis på detta).

Allison Janney ägde totalt med sin fantastiska, vallmoröda Reem Acra-klänning. Vi älskar det faktum att släpet på klänningen startar från ärmarna!

Läs även: 
Oscars 2018: Ursnygga urringningar

Oscars 2018: Vitt är den största trenden

Av Charlotta Flinkenberg Foto Oscar.go.com, Vogue.com, The Guardian

2 kommentarer

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras