Oscars 2018: Vitt är den största trenden

Golden Globe-galan bar majoriteten av skådespelerskorna svart på röda mattan för att visa sitt missnöje mot sexismen i branschen och för att uppmärksamma #metoo-kampanjen som just då hade börjat eskalera. På Oscarsgalan sågs däremot inte många kändisar bära svart utan helvitt var den absolut vanligaste (icke)färgen på röda mattan. Kanske en subtil och omedveten signal att vi går mot ljusare tider gällande jämställdhet i Hollywood? Eller – mer troligt -för att vitt ofta är ett stabilt stilkort i galasammanhang (och inte bara för brudar på bröllop).

Alltid så supertjusiga Laura Dern i en enkel Calvin Klein by Appointment-klänning. Margot Robbie valde Chanel. Camilla Alves körde en spännande variant av asymmetriskt och tyll.

Jane Fonda var en av galans absolut vackrast klädda i sin ståtliga kreation från Balmains couturehus 44 Francois Premier. Janet Mock visade hur släpet ska bäras på röda mattan!

Även vissa av herrarna bar helvitt! Som söte Timothee Chamalet. Mary J Bliges fantastiska klänning med överdel prydd av Swarovski-stenar kommer från Atelier Versace. Paz Vegas klänning från Christopher Bu är lite utom vit tävlan då hon fuskade med vackra blommotiv i rött, men den får ändå vara med. Danai Guriras klänning får heller egentligen inte vara med då den inte är kritvit utan puderfärgad, men den är så ljus att man tror den är vit om man kisar med ögonen. Pluspoäng för hennes naglar och den roliga detaljen i det rakade håret!

Läs även:
Oscars 2018 – långärmade stilvinnarna

Oscars 2018 – ursnygga urringningar

Av Charlotta Flinkenberg Foto Oscar.go.com, Vogue.com

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras