Overall: från catwalk till sidewalk

Här är bevisen på att det till synes omöjliga plagget – overall, sparkdräkt, onesie, jumpsuit, byxdress – är en riktigt bra idé (även till kontoret!).

Från vänster: Derek Lam, Philosophy di Alberta Ferretti, Max Mara, Stella McCartney, Jason Wu.

På catwalken inför våren visade alla, från Chanel till Gucci, via Stella McCartney, Valentino, Tom Ford, Missoni, Lanvin, Dior, Dolce & Gabbana, Bottega Veneta … ja, ni fattar, ALLA, visade sin variant av sommarens snyggaste heldräkt. Festliga, eleganta, kontorsvänliga, sportiga och gärna inspirerade av klassiska flygardräkter eller praktiska byggjobbarkläder.

Men hur gör vi det till vardags, i verkligheten? Så här:

Byggaroverallen

Den trendiga och funktionella byggarlooken – utility är det engelska ordet som de flesta designer använder för att beskriva sin inspiration – är lika praktisk som lättstylad. Snyggast blir den om du bryter av med ett par eleganta klackar eller en färgstark väska, som utstrålar allt annat än trädgårdsskötsel eller snickarglädje.

Officechic

Som en hel kostym i ett enda plagg! Kavajkrage och kostymmaterial i stilrena basfärger ger en presentabel och seriös jobblook, trots att du myser omkring i en trygg onepiece.

Denim

Klassiker i byxdress-sammanhang. Här är det extra fint med detaljer som dragkedjor, fickor, uppvik och tydliga sömmar. Pumps eller andra nätta skor ger ett mer väldressat intryck. Och om du verkligen vill unna barnet i dig ett nytt plagg, så är även snickarbyxor tillbaka i trendbilden!

Skjortdressen

Skönaste semesterplagget någonsin. Som en sval skjorta som bara fortsätter hela vägen till fötterna, men utan fladdret av en skjortklänning och betydligt mer klätt för den som jobbar mitt i sommaren. Knäpp upp den hela vägen ner till midjan, för en mer avslappnad känsla.

Festsuiten

Som en elegant långklänning med ben, som funkar lika fint på bröllop som studentfester, dop, grillpartyn och trädgårdsmingel. Sommarens skönaste festplagg!

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras