Overknee-stövlar – så får du till looken!

 

Få saker ger lika mycket edge till din outfit som ett par härliga, riktigt långa overknee-stövlar. Om du är skeptisk mot trenden och inte vill se ut som Julia Roberts i ”Pretty Woman” när du bär dem så finns det tre smarta stilknep att ta till. Här visar vi dem:

1. Bär dem ihop med en kort kjol

Om kortkort känns för ”bart” så är de höga stövlarna ett utmärkt komplement för att klä på den looken och göra den mer trendigt lager på lager-anpassad. Det är skönt med strumpbyxor under men det funkar även med bara ben om du önskar visa lite hud i glipan mellan stövlar och kjol. Välj gärna en mer voluminös topp, som en stickad, bylsig tröja för att skapa en fin balans mellan överdel och nederdel.

2. Ihop med skinny jeans

En riktig favorit-look! Det krävs verkligt tighta jeans för att de ska få plats innanför bootsen. Vanliga raka jeans funkar inte då det samlas för mycket denim runt anklarna som knögglar till sig. Det här blir en ursnygg outfit för hösten tillsammans med polotröja, fuskpäls, stickad överdel eller en jacka av vidare modell. Leta efter stretchjeans eller jeggings-modeller som är smidigast att ha tillsammans med stövlar.

3. Tillsammans med tunika eller oversized tröja

En kortare klänning av tunikamodell är optimal i kombination med overknee-stövlar. Samma sak med en längre herrskjorta eller en oversized tröja som blir som en miniklänning. Även här gäller det att tänka volym upptill och slankare silhuett nedtill för att verkligen ge fokus åt dina vackra stövlar.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion, Alexandralapp.com

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras