Paperbag – så fixar du den svårburna trenden

TIPSEN INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

Byxor (eller kjolar för den delen) med paperbagmidja är en trend som vägrar släppa taget så det är liksom bara att låta sig svepas med och inte göra motstånd längre! Vad ÄR egentligen paperbagmidja? Jo, du ska alltså föreställa dig en papperspåse som du liksom snörper ihop upptill. Föreställ dig rynkigheten och silhuetten – där har du själva grundtanken och konceptet för liknelsen med plagget ifråga. För att accentuera det smalaste partiet upptill i denna konstellation används alltid någon form av skärp eller bälte.

Detta plagg är inte helt enkelt att bära eller styla, det ska gudarna veta! Men det går, med viss teknik och kunskap om hur plagget bör kombineras med övriga plagg för att skapa en trevlig enhet. Vi håller dig i handen hela vägen och guidar dig tryggt i denna trend! 

Tänk så här:

• Du behöver inte ha en särskild kroppsform för att kunna bära paperbagmidjan. Det krävs inget ”figurkörkort” för att få tillåtelse att köra trenden. Det är bara att köra på! Det du kan ha i åtanke är att trenden accentuerar midjan och drar blicken ditåt. Enligt läran om symmetri så kan det vara visuellt fördelaktigt eftersom ögat gillar att skapa symmetri i en helhetsbild och då liksom får en mittpunkt/fokus. Alltså: har du en smal midja redan innan så kommer denna att lyftas fram och markeras ytterligare med detta plagg. Har du mer en spolformad figur så kommer du att ”trolla fram” intrycket av en midja, med tanke på plaggets konstruktion, eftersom det ofta är lite pösigare och voluminöst strax ovanför och nedanför midjepartiet där skärpet sitter.

• Är du modemodig så väljer du ett paperbag-plagg i cool, utstickande färg. Men känns plaggtypen i sig ganska banbrytande och edgy för din smak så rekommenderar vi att du väljer en neutral ton, som svart, beige eller grått.

• Innan du avfärdar en trend eller på förhand bestämt säger: ”Det där passar inte mig, det kan inte jag ha!”, så TESTA. Det är bara kläder. Vad är det värsta som kan hända? Prova plagget i butik där de har en helkroppsspegel.

Stylingtips

Skinnbyxan av paperbagmodell är den hetaste läderbrallan du kan bära i vinter. Kombinera med enkel skjorta eller tajt tröja upptill. Du kan även bära en grövre stickad tröja till som du stoppar in.

 

 

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras