Pastellplagg med attityd

Sockervadd, päronglass och lite strössel ovanpå – nej, pastell är inte den kaxigaste färgställningen i världen, men med rätt styling, väl valda kontraster och rätt attityd kan den balansera upp plagg som kanske behöver en dos socker för att bli kompletta.

Tips! Rockiga skinnjackan, de slitna jeansen eller kostymen i ”herrmodell” funkar fint i pastell just för att deras attityd utstrålar något helt annat. Det sockersöta och det attitydstarka tar helt enkelt ut varandra.

Tips! Matcha med accessoarer som bryter av. Tänk vuxna, vassa klackar i starka färger, slitna gympaskor eller en väska med detaljer som dragkedjor och nitar.

Tips! Testa att bära flera pastellfärger ihop. Eftersom de har samma mjuka färgton passar de utmärkt tillsammans och det gäller även mönstrade plagg i samma färgstyrka.

Tips! Eller bär enbart plagg i samma pastellfärg. Monokrammatchning ser alltid genomtänkt ut och är långt ifrån försiktigt och blygsamt, även om färgen i sig är det.

Tips! Mönstrade pasteller är fantastiskt. Flera söta inslag i en och samma outfit kan inte bli fel. Kontrastera gärna med coola accessoarer för balanserad attityd.

Tips! ”Addera en!” är alltid ett bra knep när du är på väg ut genom dörren och inte är helt nöjd med din outfit. En väska, ett skärp, ett synligt hårspänne, stora örhängen eller bara ett par riktigt stora (eller trendigt smala) solglasögon är sällan en dålig idé – och det gäller särskilt en i övrigt försynt pastellook.

Av Helena Skoog Foto All About Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras