Plocka trendpoäng med ponchon

Innan vädret slår till och närmar sig nollgradigt bör du passa på att bära en av höstens skönaste och coolaste trendplagg: ponchon!

Det är inte bara panflöjtspelande sydamerikaner som har upptäckt detta funktionella plagg, utan idag bärs ponchos av streetstyle-fashionistas världen över. Ponchon sveper du runt dig och den kan vara toppen att ha som del i en lager-på-lager-styling då du inte behöver varmare ytterplagg, men ändå är lite småfrusen.

Lite info om ponchon: Det är alltså ett enkelt klädesplagg, typ en fyrkantig ”filt” med ett hål i mitten som huvudet träs igenom. En äkta poncho är alltså egentligen inte öppen framtill som en kofta, men idag görs väldigt många tolkningar och varianter av ursprungsmodellen. De kallas även för cape, pläd eller andra namn.

Stylingtips!

En riktigt stor sjal kan du förvandla till en poncho med hjälp av ett bälte. Knyt gärna en kul loop på bältesänden.

Stylingtips! 

Ta upp färger från din mönstrade poncho i outfitens övriga plagg, så blir inte helhetsintrycket lika rörigt.

Stylingtips!

Välj coola accessoarer till. Höga stövlar, snygga solglasögon, en väska med attityd och hatt är några säkra kort ihop med ponchon. Eller varför inte alla dessa accessoarer samtidigt?

Stylingtips!

Kontrastera med en annan typ av plagg under ponchon för spännande effekt. Tänk på saker som materialval, färger, textur. Här bär bloggaren Pernille Teisbaek en ljusblå skinnjacka under sin poncho.

Stylingtips!

Kontrastera med mindre damiga detaljer som ett par skinny och slitna jeans och ett par rockiga boots.

Stylingtips!

En poncholiknande kappa ger ett mer dressat intryck. Välj gärna ett mönstrat bälte för att ta upp den sydamerikanska känslan.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras