Regnjackan – sommarens mest otippade trendplagg!

Tack vare stora modehus som Chanel, Burberry, Calvin Klein och Marc Jacobs är plast ett av säsongens viktigaste material. Genomskinlig, glänsande, i starka färger och klassiska mönster. Detta betyder förstås goda nyheter för regniga dagar (hej midsommar, vi pratar med dig!) och i butikerna är det tydligt att regnjackorna ALDRIG har varit snyggare.

Chanel, Calvin Klein, Burberry, Marc Jacobs, vår/sommar 2018.

Trenchcoats, anoraker, retrojackor med huva och även korta kavajer och hoodies finns nu i regnsäkert material.

Så här i plastbantningens era kan det vara bra att tänka på vad just din regnjacka är tillverkad av. Det finns några enkla riktlinjer: Generellt är PU bättre för både dig och miljön än PVC. Undvik ftalater och ytbehandlingar som innehåller flourkarbon!

Tips! Om din regnjacka är genomskinlig blir det extra roligt att styla plaggen under, eftersom de syns även när du går ute. Testa hela outfiten inomhus innan du ger dig ut i regnet och utnyttja regnjackans look när du planerar din klädsel.

Tips! Det är effektfullt att färgstyla regnjackan med plaggen som syns under. Monokrommatcha hela din look i samma färg som jackan.

Tips! Hotta upp regnplagget med ett avvikande skärp som kul modedetalj.

Tips! Investera i en riktigt snygg regnjacka, som funkar även när vädret vänder. Tänk smickrande vardagsjacka hellre än utflykt med barnens förskola, så blir de regniga dagarna betydligt roligare. Och passa på nu, när trenden är som störst!

Av Helena Skoog Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras