Rekordfula designerlooks våren 2018

Nej, detta är tyvärr inte ett aprilskämt, utan flera av de stora modehusen vill på fullaste allvar att vi ska gå klädda så här våren 2018. Mode handlar ju ofta om inspiration och är inte alltid tänkt att följas rakt av. Här handlar det dock mer om desperation i flera fall, gällande ambitionen att synas i ett segment där alla slåss om uppmärksamheten…

Helmut Lang blickade bakåt i historien till Madonnas flirt med korsetter och strutbehåar utanpå ytterplaggen. Men för att skruva trenden ytterligare så fick behån dessutom vara av XXL-proportion. Vilket genidrag!

Moschino ska ha en eloge för att de alltid får in kreativitet och humor i sina kollektioner! Här verkar chefsdesignerns femåriga dotter fått bestämma temat. Det hade varit charmigt på sitt lilla tacky vis, om det inte vore för att vi VET vad den där oskyldiga lilla unicorn-ryggsäcken kostar… Då blir det bara…konstigt.

Pluspoäng till Vivianne Westwood för att klämma in flera helt obegripligt fula trender i en och samma outfit!

Skrattretande fula solglasögon, obegripliga printmöten och skor så fula att de borde få någon form av pris (stiligt ackompanjerade av Stig Strands gamla slalomstrumpor). Prada har gjort en av årets värsta kollektioner!

Louis Vuitton hakar på Pradas fultrend gällande solglasögon och bistår även med obegripligt rymdklumpiga sneakers.

Marni har flera säsonger hållit hårt i positionen som det märke med mest obegriplig styling, flottigt hår på modellerna och styggfula skor. Det är en konsekvens de fortsätter hålla fast vid med den äran, grattis Marni! Vi är särskilt imponerade över bedriften att lyckas få de superskinny modellerna att se klumpiga och breda ut pga jättemärklig passform i kläderna och ser fram emot exakt hur galna dessa kläder måste se ut på normalstora kvinnor. Jättekul!

Jo, vi vet att Stella McCartney gör jättesnygga kläder för kvinnor, också. Denna outfit tillhör inte den kategorin dock. Ett plus är att du inte behöver lägga tiotusentals kronor på den här metaironiska stentvättade 80-talsmardrömmen – det är bara att rota i valfri second hand-låda för blinda, så hittar du säkert något liknande.

Balenciaga fortsätter att gå från klarhet till klarhet!

Rick Owens modeller måste vi ändå ge en eloge, eftersom de lyckades paradera på catwalken iförda kreationer som denna, utan att röra en min.

Kanske är det inget större fel på Guccis kläder, men när man gör sitt bästa för att styla modellerna som valfri karikatyr ur ”Little Britain” så är det svårt att ta kollektionen på allvar. Effektsökeriet vet liksom inga gränser.

Sist, men verkligen inte minst, Loewes skor! Vi har skrivit om dom förut, men kan inte låta bli att låta oss förtjusas igen över dessa fantastiska fula raringar.

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras