Nu är vi lite less på julmat, eller hur? Men det finns enkla knep att behålla The Christmas Spirit även när du äter din ordinarie comfort food. Genom att pynta maten på juligt vis, förstås! Som dessa gulliga renburgare exempelvis!
Busenkla att göra:
• Gör hamburgare på vanligt vis. Vill du köra överkurs kan du blanda in älgfärs i nötfärsen för att få en mer vild smak.
• Dekorera brödet på ovansidan med ost som du skurit ut små runda ögonvitor av. ”Limma” fast dem med cream cheese eller liknande.
• Dela svarta oliver på hälften och fäst dem på ”ögonvitorna” med hjälp av en klick cream cheese. Du kan använda en tandpetare för att säkra själva ögonen om du vill. (Du kan även använda russin som pupiller).
• Körsbärstomater får agera renens nos, sätt dem på plats med en tandpetare i brödet.
• Renens horn tillverkar du av salta kringlor (finns på ICA m fl).
Klart!
Av Charlotta Flinkenberg Foto iStock
VÅRA UTVALDA SHOPPINGTIPS! (REKLAM)