”Så lurar du folk att du har koll på musik

Om man har superdålig koll på musik (alternativt kass smak men inte vill skylta med den), vilka artister/låtar ska man droppa på en fest för att visa att man är med? Vi ställde frågan till Carlos Norlén, Netstyles nöjesredaktör, som ger ett rekorderligt långt svar (hämta popcorn eller kaffe):
– Problemet idag är att det inte är som på vår tid. Då kunde man vara synthare, hårdrockare eller punkare. Det räckte med att säga Depeche Mode, Judas Priest eller Sex Pistols. En låts livslängd kunde vara upp till ett helt år! Nuförtiden vet jag knappt vilken 15-årig Avicii-wannabe som “hyllas” denna månad för sitt nyskapande sätt att trycka på knappar. Så för en gångs skull är svaret att ärlighet varar längst. Jag bjuder på min standardfras, som bör uttalas med övertygelse och med en lätt blasé underton: “Jag har gått tillbaka till mina rötter, dagens musik är så urvattnad att jag lyssnar mest på tidiga – insert valfri artist från tidig 80-tal -, speciellt nu när jag äntligen fått igång min vinylspelare” Jag garanterar instant success!

”En låts livslängd kunde vara upp till ett helt år!”

– Är du på en Rodeo/Nöjesguidenfest kommer de små trendängsliga liven att flockas kring dig i jakt på evig musikalisk visdom (åtminstone för denna vecka). Är du på en förlagsfest eller något annat “vuxet” sammanhang funkar samma replik, då blir du istället en ledstjärna bland jämnåriga i kampen mot ”de där trendiga söderhipsters som tycks vara något med sina obskyra skrammelband”. Dock är det viktigt att du utelämnar Phil Collins, Dire Straits, Bruce Springsteen och Håkan Hellström när du namedroppar. Annars avslöjar du dig som en tönt som bara hänger på sportbarer.

”Utelämna Phil Collins när du namedroppar”

Hur ser din bästa spellista ut (5 låtar) för att kicka igång humöret?
– 1. Bruno Mars ”24K Magic (Original Mix)”. 2. CamelPhat & Elderbrook ”Cola (Original Mix)”. 3. Chromeo ”Juice (Original Mix)”. 4. Sigrid ”Strangers (Radio Mix)”.  5. Mogul ”Making My world (Radio Mix)”. Här är spotifylänken till listan.

Vilken låt är mest efterfrågad när du DJ:ar? 
– Den mest önskade under 2017 var
Kamferdrops ”Jag trodde änglarna fanns”. Ja, jag vet, så sorgligt, folk gör så mycket dumheter under alkoholpåverkan. Zombieapokalypsen närmar sig med stormsteg.

Här står DJ Carlos och jazzar några sköna låtar på Ibiza…

Läs även: Netstyles nöjesredaktör Carlos: ”Jag kollar serier 15-20 timmar i veckan”

Foto iStock, privat

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras