Så ska du bära väskan

Det handlar inte så mycket om vilken väska du ska bära i år, snarare om hur du bär den! Alltså, vilket grepp använder du, hur vinklar du den, hur håller du händerna på den, var på kroppen är den placerad, hur använder du axelbandsremmen och så vidare. Vi har dammsugit catwalken och streetstylebilderna för den kommande säsongen och följande ”bärtrender” är hetast just nu!

Undertill-fattningen

Du sticker alltså in händerna genom handtagen och fattar tag runt väskans underdel. Det gör inget om överdelen av väskan börjar ”sloka” och liksom faller över, som ett hundöra. Passar bäst för lite större väskmodeller med kort handtag, men kan även funka för lite längre handtag eller axelremmar.

Tory Burch
Hearst och Céline
Chanel

Halva axelremsfattningen med pendel

Du nyper tag i axelremmen, ungefär i mitten – så att väskan liksom dinglar fram och tillbaka i en pendel. Funkar givetvis bäst på mindre väskor med lång axelrem, oavsett om remmen är av kedjor, tyg eller skinn.

Balmain
Victoria Beckham och Dolce & Gabbana
Guccis Dionysos-väska går utmärkt att bära på detta vis!
Marni och Dior

Felvinklade, vertikala rektangeln

Väskmodeller av typen clutchar eller dataväskor eller lite bylsigare rektangulär form, kan med fördel vridas vertikalt istället för horisontellt, vilket skapar en intressant vinkel. Se bara till att väskan är stängd så att inte saker trillar ut!

Gucci (kolla stavningen!) och Helena Bordon med sin Dior-väska i korrekt grepp.
Marni och Rivera N

Fatta tag längst fram-greppet

Du lägger handen över den främre ovansidan, som för att skydda din väska från intrång, eller för att hålla om den ömsint. Greppet passar både vanliga axelremsväskor eller cross body-modeller.

Lägg handen på din Chanel Boy Bag, innan någon annan gör det!
Chanel och Burberry
Louis Vuitton
Lanvin och Akris
Moschino

Av Charlotta Flinkenberg Foto All-About-Fashion

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras