Hemma i Sverige igen efter en fantastisk semester med familj och vänner. Vi var i Spanien Marbella och bara tog det lugnt, sola, bada och faktiskt tränade…. Det är ju ett lyx att jag och Anders kunde gå tillsammans på gymmet flera dagar på rad under semestern då min kära vän Anahita gärna tog barnen under tiden. Det blev en mix av cardio och styrka för mig och allt styrdes efter känsla och sug för tillfället, det ska ju vara kul att träna också:)

 

Väl hemma igen så blev det ett snabbt jobbuppdrag på Hälsoveckan i Hjo, alltså i stort sett bara några timmar efter att vi hunnit landa på Arlanda så gav vi oss av mot Mormor för att lämna barnen och sen vidare mot Hjo där jag hade en föreläsning och ett träningspass på schemat. Anders var med mig så vi passade på att förena nytta med nöje, umgås utan barn, bada, middagar, kvällspromenad (till glassbaren haha)…

Nu är det ”halv semester” vilket innebär några dagar av jobb med break av lite korta utflykter med barnen lite då och då. Helt underbart!

Men nu till det nya…. Jag har beslutat att flytta denna blogg till min egna plattform och detta inlägg är det sista inlägget på netstyle.se

Från ons den 8:e aug så hittar du min blogg på www.sabinadufberg.com/blogg

Tack Netstyle och Charlotta Flinkenberg för min start i bloggvärlden 🙂

KRAM

Nu är det semester och vi njuter för fullt av värmen men samtidigt så är det väldigt tråkigt att det påverkar våra djur, natur m.fl. på ett negativt sätt och det är lätt att glömma då man själv inte är insatt och direkt påverkad.

Bada bada bada står på schemat varje dag och vi skapar kreativa kul sätt i vårt badande här hemma där vi bor. Vi har en sjö i ett naturreservat på gångavstånd hemifrån så jag och min man Anders förenar nytta med nöje och tar på oss ett par bekväma löparskor, packar in ungarna i vår cykelvagn, packar med picknick och badprylar och sen ger vi oss iväg till fots och förenar promenaden med några intervaller växelvis puttandes på den fullpackade cykelvagnen till sjön för att sedan parkera den vid den allmänna badstranden för en vidare promenad runt sjön till lite mer privata klippor att bada vid. Barnen är verkligen duktiga som tar sig igenom skogen till fots.

Det är ganska kort väg att simma rakt över sjön och idag kom vi på ett smartare sätt att ta oss till lite mer lugn och privat bad så vi har vi gått och köpt en uppblåsbar gummibåt som vi lägger över cykelnvagnen när vi går (det ger en behaglig skugga över barnen)  Vi tar oss till den fullproppade allmänna stranden precis i vanlig ordning och väl där i med båten, packa i barnen (med flytväst på) och den vattentäta väskan med picknick m.m. och sen simmar vi över sjön till lite mer privat klippor och små stränder…. Verkligen toppen!

Vi väljer att lämna mobilerna hemma så där av väldigt lite bilder från våra olika tillfällen.

Sverige är verkligen vackert och härligt men nu vi ska vidare till Spanien med våra vänner och även det kommer att bli strålande trots att vi har Spanienvärme här hemma. Miljöombyte förnöjer… eller hur säger man?

Ha en fin sommar mina kära läsare så hörs vi efter min Spanienresa. Datorn får helt enkelt stanna hemma 😉

Kram

 

Jag har nu stött på ett flertal offentliga profiler/bloggare som skriver om att de har blivit utsatta för en massa negativa och elaka kommentarer på sina inlägg på sina sociala kanaler och automatiskt börjar man ju då undra varför detta sker i så stor utsträckning. Vad är det som gör att vissa individer väljer att följa de personer som de stör sig på, att de ens lägger tid på att läsa & kommentera och dessutom inte bara vid ett tillfälle utan vid upprepade tillfällen. Är det inte lite skevt även om jag också kan tycka annorlunda än många som skriver och syns därute?

Jag tänker högt nu…. eftersom mitt jobb handlar väldigt mycket om människan inifrån och ut så funderar jag ofta på vad det är som gör oss människor så olika och jag ägnar mycket tid åt forskningen om oss människor, vår hjärna som styr oss men som vi även kan styra. Det jag menar är att vi har makten att styra vårt beteende, mående och sätt att vara. Tänk om vi kunde upplysa om detta oftare istället för att begränsa oss till kost och träning som om det skulle räcka för ett lyckligt, balanserat och hälsosamt liv och som dessutom resulterar i trevliga människor…

Vi kan träna vår hjärna och kan därmed träna på att hantera situationer i livet, vi kan påverka uppkomsten av negativa känslor. Alltså förflytta oss mot lugn, ro och lycka och inte gå igång och utåtagera i ren ilska. Vi kan då också lära oss att hantera det vi blir utsatta för och jag tänker nu på de som får ta emot skit och riktigt grova elaka kommentarer. Ta inte åt er…. lätt sagt men svårare gjort så våga prioritera att träna dig på att hantera livet, träna dig stark på insidan för livet kommer att komma både med gott och ont och det enda som då skiljer oss åt är vårt sätt att hantera det. OBS, det är en livslång process och nöj dig inte utan lev det varje dag!

Personligen så har jag jobbat länge med min egna personliga utveckling och är förstås inte klar. Jag har haft mentorer, samtalat med proffs, utbildat mig själv bl.a. i Mindfulness som är en tips för dig som undrar vad man kan göra. Mindfulness har jag skrivit om i min första bok Tänk om Tänk rätt, Hälsa, skönhet och styrka inifrån och ut. Det kommer med ett kapitel även i den nya boken Ditt Livs Form med 80/20 metoden. Jag har mindfulness meditationer med i min app Stronger Better You och det finns mängder av information och forskning om detta på nätet. Alltså börja nu…

För att sammanfatta så vill jag säga, rikta energi inåt och till de dina kära, där finns utvecklingen och styrkan tillbaka till dig själv. I situationer där du stör dig på någon annan kan du stanna upp och andas några djupa andetag innan du gör något du ångrar som dränerar dig på din energi till för dig helt betydelselösa människor.

Jag vill tacka er som följer mig och väljer att läsa och kommentera mina inlägg då jag verkligen är förskonad från det negativa. Vilka fina härliga människor ni är TACK!!!

Mer kärlek till folket och låt de personer som mår dåligt och väljer att agera elakt utåt vara, ge dem ingen uppmärksamhet (troligen är det de vill ha) lägg inte tid och energi på dem då den enda du kan påverka är dig själv!

KRAM

Älskar sommaren, det är verkligen min årstid då jag bara njuter, känner mig full av energi och lust. Det är förstås ljuset och solen som är en stor bidragande orsak men även att det skapas mer tid över till mig själv. Sverige stannar av lite då de flesta har semester under juni-juli-aug månad och även om jag fortfarande är i arbete så är det betydligt färre bokade tider vilket gör att jag enkelt kan planera in träning i stort sett varje veckodag… weee det gäller att passa på, det är verkligen en härlig känsla som jag har saknat under en lång tid.

Jag är egentligen ingen ”morgonmänniska” men efter att barnen kom till världen så har det ändrats en del då jag är uppe tidigt vare sig jag vill eller inte och numer är morgonträning grejen.. ha ha det trodde jag inte att jag någonsin skulle säga men livet ändras och vi med den.

Jag börjar ofta med ett stort glas vatten (ofta med citron i) och en kopp kaffe, lite uppladdning i lugn o ro med kaffekoppen och sedan ger jag mig iväg på min favoritrunda runt sjön där jag bor och vissa dagar blir det simning i sjön påvägen. Av med skorna och musikspelaren och sen är det bara att hoppa i med träningskläderna på för att sedan lufsa hemåt drypande blöt haha… LJUVLIGT! Det har även blivit några tillfällen på min spinningcykel och på barnens studsmatta här hemma för att variera mina pass. Cardio kör jag alltså i stort sett på tom mage.

 

Däremot så tränar jag aldrig på tom mage på gymmet som jag även har lyckats klämma in ett flertal gånger de sista veckorna och dessutom tillsammans med min man Anders vilket är mycket ovanligt. Dessa pass har vi kört på dagtid som avslutning på arbetsdagen precis innan hämtning av barnen på förskolan eller som i Luleå där vi nyligen var så hade vi flera barnvakter som ville vara med barnen i stort sett hela tiden (farfar med fru och farmor) Snabba effektiva pass uppdelade i splitträning vilket innebär att man delar upp kroppen i olika muskelgrupper och tränar ex rygg, biceps och baksida axlar en dag och sen ex bröst, triceps och framsida axlar en annan dag och så vidare…

Att jag väljer att maxa träningen handlar mest om att jag gillar att träna och har saknat det under perioder då det har varit en bristvara. Kosten har jag inte ändrat på och tanken är riktad på själva träningen inte att träna för att jag  inte trivs med min kropp och måste ändra den men däremot är det en bonus som kommer på köpet 🙂

Nu ska jag äta upp min bulle och ladda för gymmet hi hi… (och nej bullar är inte det bästa att ladda upp med inför träning)

Sol, svett och en massa skratt…

 

 

På sommaren tenderar vi svenskar att dricka mer alkohol men frågan är om vi har koll på hur mycket kalorier vi dricker. För er som har följt mig en tid så känner ni säkert igen att jag ofta påpekar att man inte ska dricka sina kalorier och då menar jag att man ska noga göra sina val och inte bara okunnigt och omedvetet hälla i sig sin energi. Ofta strävar vi samtidigt efter att hålla en viss form eller t.o.m. forma om/minska på formen, gå ner i vikt.

Visste du t.ex. att så många kalorier innehåller drycken:
1 starköl (40 cl) – 186 kalorier
1 glas rött vin (12,5 cl) – 90 kalorier
1 glas vitt vin (12,5 cl) – 85 kalorier
1 gin & tonic (40 cl) – 150 kalorier
1 cosmopolitan (40 cl) – 120 kalorier
1 glas punsch (4 cl) – 98 kalorier
1 whisky (4 cl) – 89 kalorier

En bild från en av mina födelsedagsfester för några år sedan och NEJ alla glasen är inte mina ha ha…

Har du bestämt dig för att gå ned i vikt? Eller är du nöjd som det är, men vill inte gå upp? Kanske ser du bara över kalorierna och funderar över hur du ska tänka när det gäller öl, vin och drinkar? I sådana fall kan det vara bra att tänka på att alkohol innehåller nästan lika mycket kalorier som fett. Grundregeln lyder: Ju högre alkoholhalt, desto fler kalorier.

Om du vill behålla den kroppsvikt du har, ska du se till att energiintaget är i balans med energiutgifterna. Enkelt uttryckt, äter du mer än du gör av med så går du upp i vikt. Och tvärtom. Det är alltså viktigt att tänka på att allt du tillför kroppen bidrar – även dryck.

Kroppen förbränner alkoholen först

Det finns fler faktorer som spelar in när man äter, dricker och samtidigt vill gå ner i vikt. Till exempel så förbränns ingenting av det du ätit förrän all alkohol är förbränd. Eftersom alkoholen är giftig för kroppen arbetar levern för att göra sig av med den först av allt. Det innebär i sin tur att fettförbränningen försämras.

Alkohol ökar aptiten

En hamburgare eller kebab på väg hem från krogen. En pizza dagen efter. Känns det igen? Alkohol ökar aptiten, vilket kan vara en av orsakerna till att man lätt äter mer än vad man tänkt sig när man dricker alkohol.

TÄNK PÅ ATT: Vinet eller ölen bidrar med energi och man måste därför räkna med även dessa kalorier i sitt totala kaloriintag.

källa: www.omsystembolaget.se

Så med andra ord, läs på, drick medvetet och välj noga. Personligen dricker jag mer än gärna mitt rödvin och kommer att fortsätta att göra det men jag tänker till och tackar nej till andra alkoholhaltiga drycker och sockriga icke  alkoholhaltiga drycker med för den delen eftersom jag heller äter mina kalorier och försöker balansera upp mina intag så att håller mig i den form som får mig att må bra.

Kram på er…eller ska jag säga skål haha…

Uppe i Luleå för tillfället och hälsar på min man Anders familj, barnens farmor och farfar med fru. Anders är uppvuxen i Norrland och vi åker hit med jämna mellanrum både under vintern och sommarn.

Barnen får nyttigt fika hos farmor…

Med tanke på våra vardagsliv där hemma som är ganska fullbokat med jobb, barn, hus och hem så blir det plötsligt en annan värld för en stund och vi får främst ”barnvakter” då både farfar med fru och farmor vill vara med barnen nästintill heeeela tiden (de är skilda sedan länge och bor såklart på olika ställen i Luleå)

Vi har passat på att maxa träningen och dessutom tillsammans på gymmet vilket är ovanligt nuförtiden. 1 gympass om dagen i snart 1 vecka… ehhh minns inte när det hände sist även om jag är på mina träningsresor där vi kör ett par pass per dag så är jag ju främst där för att träna andra men nu handlar det endast om mig i träningen, snacka om LYX. (TACK TILL GYMMET INPULS)

Träning varje dag på gymmet innebär att jag splittar upp min träning, dag 1 ben/cardio, dag 2 rygg/bröst/axlar/armar, dag 3 rumpa/mage/midja… och så går det runt ungefär så där….

Utöver det så tar vi det obligatoriska biobesöket och restaurangbesöket,  jag misstänker att det är fler småbarnsföräldrar som drömmer om att bara kunna kila iväg på bio och äta en god restaurangmiddag. För mig spelar det knappt någon roll vilket film vi ser då det är just att gå på bio som är grejen. Denna gång har vi varit och sett Han Solo och utan någon förväntning alls på filmen så måste jag säga att den var riktigt bra.

Det är ganska sköna dagar här i Luleå trots att vädret är lite si och så men ledighet är alltid fantastiskt och denna tid man även kan ge sig själv.

Midnattssolen är ganska häftig….

 

 

Oförberedd morsa…

Idag hade jag bokat en träff med en av mina kära vänner Cissi för en ”catch-up” och jag skulle ta med en av kidsen. Jag lät barnen välja och Selina ville följa med medan Nicholas ”bara leker med killar” som han säger vilket gjorde att han fick ha en egen dag med pappa. Cissi och jag hade bestämt dag och tid och någonstans i Stockholm. Vid fint väder kanske vid ett bad, mindre bra väder ett trevligt lunchfik. Det visade sig vara toppen väder och bad fick det bli. Vi valde att ses vid nya Vanadisbadet  och ta med oss varsin picknick och nu kommer vi till det. Jag hade tid, jag kunde snabbt ta reda på vår plan men ändå slutar det med att jag och Selina (min dotter) tar första bästa snabbköp en mindre icabutik och släntrar in där en stund innan vi skulle ses. Och detta blev det till lunch för oss idag haha… sååå sjukt oplanerad men helt ärligt så var det helt planerat oplanerat 😉 Jag gillar ibland att bara köra på det som känns bäst i stunden och allt löser sig…

Grönsaksstavar att doppa i hummus, små ostar (selinas val), vattenmelon, färskt vitt bröd, färskost chili & paprika, skinka, legymsallad, ingefärsshot, bullar och varsin vatten.

 

Vi hade iaf en mycket trevlig stund och gott var det! Nu däremot så sitter jag här vid min dator och Anders min man nattar barnen och jag har pizzan i ugnen hehe OVANLIGT VA!?

Trevlig kväll

 

 

Jag har en app som heter Stronger Better You och ett par ggr/år så kommer vi ut med en träningsutmaning, SBY Challenge. Denna gång är det en utmaning som vi kallar Midsummer Challenge Magic3 vilket innebär Tre träningspass per vecka, Tre olika övningar, Tre Tabatas (4min/tabata) fram till midsommar och denna utmaning är till för oss alla och kan utföras på flera olika nivåer beroende av hur tränad du är.  Idén uppstod när jag för ett par år sedan var ensam hemma med barnen Selina och Nicholas då 2år och det var sommar, jag hann inte träna eller snarare inte ge mig iväg och träna och jag hade heller inte särskilt långa stunder ”i fred” utan att bli avbruten så jag satt på min kammare en kväll då barnen somnat och knåpade ihop en utmaning främst till mig själv men samtidigt så ville jag dela med mig så jag paketerade och döpte utmaningen passande för Instagram och sedan la jag ut den samtidigt som jag själv antog min egna utmaning. Konceptet gick ut på bästa resultat på kortaste möjliga tid, vart och när som helst. Kolla #fantastic1000 på Instagram, 100 burpees/dag i 10dagar i sträck… hihi alltså totalt 1000st fantastiska burpess när du var klar…

 

Det finns fler utmaningar i appen och det är verkligen populärt och väldigt många hänger på och en riktigt bra detalj i det hela är ju att även jag måste anta utmaningen och förgå med gott exempel…. haha vinn/vinn.

Med andra ord så har jag mitt pass framför mig av den pågående utmaningen, barnen har precis somnat så det är bara att ta på träningskläderna och köra igång tre tabatas av övningarna: Explosiva utfallshopp med rotation 4min, Moutainclimbing 4min och Burpess i 4min… Svettigt men snabbt gjort! Har du missat denna utmaning så ladda hem Stronger Better You och gå in under rubriken träning där du scrollar ner till SBY Midsummerchallenge, klicka in på videon så får du instruktioner och olika varianter presenterade.

 

Gör det bara;)

 

 

Många med mig funderar på att minska på det röda köttet, att äta mindre mängd av rent kött helt enkelt. Jag har länge varit en riktig ”biff människa”, det var det självklara valet på restaurang i många år… Mmmm en stor saftig och helst lite blodig köttbit.

Ju äldre jag blir desto mer uppskattar jag de vegetariska alternativ som jag upplever har stor variation och ett brett spektra när man jobbar med smaker i maten. Personligen så gillar jag även olika tillagade ostar och en favorit för mig är halloumi på alla sätt, grillad, friterad, panerad. En grekisk saganaki, en fetaost med kreativ tillagning m.fl. Ungefär som en Laktovegetarian det vill säga att man äter som en vegetarian plus mejeriprodukter som exempelvis ost:)

En fantastisk sallad som jag åt ett flertal ggr på en av mina träningsresor och denna var på Mallorca. En sallad med panerad/friterad ost…. 

 

Jag ska ärligt säga att jag fortfarande äter rött kött men inte alls lika ofta och inte heller i samma mängd som tidigare och för dig som vill gå mot att skippa köttet helt så kommer här tips på proteinrika vegetariska alternativ.

  • Bönor ex edamame som jag personligen gillar
  • Gröna ärtor, tänk dig en god grönärtssoppa.
  • Kikärter, gott med en kryddig hummus eller kikärtsbiffar.
  • Röda linser är ett toppen alternativ för dig som kanske är känslig i magen (istället för ex. bönor)
  • Nötter obs rekommenderar såklart osaltade och orostade.
  • Chiafrön som nu är en mycket populär frukost/mellanmål i form av chiapudding
  • Hampafrön enkelt att strö över tex gröten, i en smoothie eller på salladen
  • Quinoa, perfekt att göra en stor portion av och äta nykokt dag 1 och sedan gör en sallad av till dag 2 (kokt avsvalnad quinoa blandas med fetaost, soltorkade tomater, kryddor och lite olja)
  • Klassiska veg.alt som tofu, seitan, tempeh

 

Mindre kött åt folket 🙂

Sveriges nationaldag är nu firad med familjen och sanningen är att vi har egentligen inte gjort något särskilt mer än att vara med varandra plus att jag har haft en träningsklass på Sturebadet idag. Jag brukar ha fullt hus på den klassen men med tanke på att det är en lunchklass och att det var röddag idag så kom det lagom många på klassen vilket gjorde att jag hade utrymme att ”leka” fram träningen med intervallförflyttningar…. sååå kul och extra kul att familjen stod utanför dörren och ”hejade på” eller snarare Nicholas och Selina för Anders (min man) är nog inte så imponerad av att jag tränar längre hahaha…

 

Efter Sturebadet passade vi på att äta en lång lunch tillsammans, ta Selina och Nicholas till frisören på Mall of Scandinavia, hoppa lite studsmatta väl hemma igen och sen var det inte så mycket mer idag. Trötta barn och trött mamma som drog ihop ett kvällsmål till barnen av kokt skinka, avokado, ägg och oliver på en plocktallrik utformad efter deras tycke medan jag själv sitter här framför datorn med ett glas vin och en snabbrisotto som äts direkt ur platsbyttan… ha ha inte mycket för världen och inte särskilt nyttigt heller men gott är det 🙂 Dessutom är datorn på och jag skriver detta inlägg samt planerar för morgondagens jobb då jag ska ge mig iväg mot Två Skyttlar (ehhh ca 5 timmar i bil enkelväg) för planering av ett utegym. Mitt jobb varierar verkligen och jag älskar det!

 

GLAMMIGT LIV hihi 😉

 

Kram på er…