Att kasta skit…

Jag har nu stött på ett flertal offentliga profiler/bloggare som skriver om att de har blivit utsatta för en massa negativa och elaka kommentarer på sina inlägg på sina sociala kanaler och automatiskt börjar man ju då undra varför detta sker i så stor utsträckning. Vad är det som gör att vissa individer väljer att följa de personer som de stör sig på, att de ens lägger tid på att läsa & kommentera och dessutom inte bara vid ett tillfälle utan vid upprepade tillfällen. Är det inte lite skevt även om jag också kan tycka annorlunda än många som skriver och syns därute?

Jag tänker högt nu…. eftersom mitt jobb handlar väldigt mycket om människan inifrån och ut så funderar jag ofta på vad det är som gör oss människor så olika och jag ägnar mycket tid åt forskningen om oss människor, vår hjärna som styr oss men som vi även kan styra. Det jag menar är att vi har makten att styra vårt beteende, mående och sätt att vara. Tänk om vi kunde upplysa om detta oftare istället för att begränsa oss till kost och träning som om det skulle räcka för ett lyckligt, balanserat och hälsosamt liv och som dessutom resulterar i trevliga människor…

Vi kan träna vår hjärna och kan därmed träna på att hantera situationer i livet, vi kan påverka uppkomsten av negativa känslor. Alltså förflytta oss mot lugn, ro och lycka och inte gå igång och utåtagera i ren ilska. Vi kan då också lära oss att hantera det vi blir utsatta för och jag tänker nu på de som får ta emot skit och riktigt grova elaka kommentarer. Ta inte åt er…. lätt sagt men svårare gjort så våga prioritera att träna dig på att hantera livet, träna dig stark på insidan för livet kommer att komma både med gott och ont och det enda som då skiljer oss åt är vårt sätt att hantera det. OBS, det är en livslång process och nöj dig inte utan lev det varje dag!

Personligen så har jag jobbat länge med min egna personliga utveckling och är förstås inte klar. Jag har haft mentorer, samtalat med proffs, utbildat mig själv bl.a. i Mindfulness som är en tips för dig som undrar vad man kan göra. Mindfulness har jag skrivit om i min första bok Tänk om Tänk rätt, Hälsa, skönhet och styrka inifrån och ut. Det kommer med ett kapitel även i den nya boken Ditt Livs Form med 80/20 metoden. Jag har mindfulness meditationer med i min app Stronger Better You och det finns mängder av information och forskning om detta på nätet. Alltså börja nu…

För att sammanfatta så vill jag säga, rikta energi inåt och till de dina kära, där finns utvecklingen och styrkan tillbaka till dig själv. I situationer där du stör dig på någon annan kan du stanna upp och andas några djupa andetag innan du gör något du ångrar som dränerar dig på din energi till för dig helt betydelselösa människor.

Jag vill tacka er som följer mig och väljer att läsa och kommentera mina inlägg då jag verkligen är förskonad från det negativa. Vilka fina härliga människor ni är TACK!!!

Mer kärlek till folket och låt de personer som mår dåligt och väljer att agera elakt utåt vara, ge dem ingen uppmärksamhet (troligen är det de vill ha) lägg inte tid och energi på dem då den enda du kan påverka är dig själv!

KRAM

11 kommentarer
 1. Så sant! Mer fokus på sig själv, sina nära å på saker som man har med att göra. Alldeles för många som lägger allt för mkt energi på att lägga sig i andras liv. Trevlig sommar å kram! /Flen-Fia

 2. Hej! Jag är en trogen läsare ev din blogg… men tillhör tyvärr dom som inte ”hör av mig/ kommenterar”….
  Tänkte ta tillfället nu o fråga-vad ska man äta om man inte tål ägg,mjölkprodukter? Försöker ta till mig av allt du skriver. Träningen har jag kommit igång med bra. Stolt över mig själv (-11kg ?). Men maten…är inte så lätt. Tycker jag försöker,men blir inte mätt så länge som jag önskar…
  Kan du ge mig något tips? (har massa ”fluff” kvar på magen…?)

  Tack igen för allt du delar med dig av!
  Kram! ☀️?

  1. Hej Lena
   Kul att du läser bloggen, tack!
   Gällande kosttips så är det ganska svårt att skriva upplägg och givande svar här på bloggen för allt handlar om vem du är och en balans och kunskap under eget ansvar. Jag har tips och kunskap i min app Stronger Better You där det även finns ett kostschema. Ta exempelvis bort alla recept där ägg och mjölkprodukter ingår och hitta det som passar dig. Läs även min och Charlottas nya bok som kommer ut i mitten av aug. där kommer ett tänk gällande helheten som jag tror kan vara till stor hjälp.
   Kram och bra jobbat…

 3. Stort Tack för dit svar! Du inspererar mig massor! Tack igen!
  Kram o ha en fortsatt härlig sommar☀️❤️?

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras