Bakom Sabinas rygg…

Halloj, Tarja här ☺
Hörni bloggföljare, har ni lyssnat på Livsstilspodden med My & Sabina…? Den är riktigt bra! Jag må vara partisk, men jag är nog minst lika kritiskt eftersom jag vill ge Sabina feedback; vad är bra och vad kan förbättras.
Häromdagen tog jag mig en promenad med hunden, med avsnittet om Inre styrka i öronen. Jag var lite smått irriterad när jag påbörjade promenaden – jag hade nämligen missat förmiddagens vackra solsken och tyckte inte alls att det kändes lika fantastiskt att promenera när det plötsligt snöade. Dessutom blåste det. Nordanvindar. Usch för nordanvindar! Men, jag skulle ut – det var bestämt sedan länge. Ända sedan morgonen… när solen sken. Helt ärligt, så här såg jag ut när jag gick ut:


Först lyssnade jag inte alls – trots att podden var igång i mina öron – utan gick och tänkte en mängd negativa tankar; typiskt att jag bara hann träna två gånger i veckan och fy vad mycket godis jag ätit både fredag och lördag. Jag bara MÅSTE skärpa mig, annars kommer ALLT gå åt helskotta! Suck och stön…
Men så började jag lyssna (efter att jag svurit över att jag måste ta av mig vantarna i nordanvinden för att ”spola tillbaka” avsnittet till början) och vet ni, jag kände mig sååå träffad!
Fokusera på det positiva, istället för det negativa. Ja banne mig – så klart jag borde fokusera på att jag ju faktiskt hann träna två gånger förra veckan… och det är ju 200 % bättre än ingen gång. Så klart är det bättre att äta godis fredag och lördag, istället för veckans alla dagar (fast jag borde nog minska på mängden… oj, där kom fru Negativ och hälsade på igen).
Låt hjärnan vila då och då – gärna en liten stund varje dag – genom att ta 3-5 andetag, där fokus endast ligger på andetagen. Lätt som en plätt tänkte jag! Här går jag med min vovve, utan någon att prata med, så jag bara stänger av podden en liten stund… och andas. Ett andetag… åh nej, hunden rullar sig i något – är det bajs!? Okej, börja om från början. Ett andetag… vilken rolig stubbe; den ser ut som ett dinosauriehuvud. Näää, men vad ÄR det här – hur svårt ska det vara att inte tänka på någonting?? Ny start. Ett andetag… undrar om jag ska ha klänning i morgon på jobbet? Fattar ni! Jag kom aldrig till andetag nummer två ☺ Faktiskt så gav jag till slut upp och bestämde mig för att testa på nytt utan annan aktivitet. Typ meditera. En annan dag ☺

Se till att vara lycklig säger hon…Kanske inte så lätt som det låter, men faktiskt – vi kan alla bli bättre på att se lyckan i det lilla i livet. Vänta inte bara på de stora lyckomomenten som semester och resor, utan var lycklig över det som sker här och nu. Ta en skön promenad (oavsett väder och vind ☺), njut av en god kopp kaffe eller te, mys med din favoritserie eller en bra film i soffan, krama någon du älskar (eller i alla fall tycker om), laga en god middag, ha ett samtal med en fin vän, gläds åt att du har en fungerade dammsugare, känn doften ren tvätt och kryp ned i en säng med rena lakan. Det finns så mycket att vara lycklig över – varje dag, i nästan varje stund.
Sabina och My nämnde att nykära människor utstrålar lycka, så innan jag klev innanför dörren hemma bestämde jag mig för att se så här nykär och härlig ut:


…och visst är det mycket trevligare för alla – familj, vänner, kollegor och till och med den du passerar på gatan – att möta ett happy face ☺ (o jädrans va snygg en blev på köpet)

”Happiness is a skill” brukar Sabina säga och jo det är det jag ska träna på nu…

Kram, I’ll be back!

2 kommentarer
 1. Hej hej! Vad roligt att läsa dina inlägg lite då och då, fortsätt gärna så!
  Visst ska man vara positiv och glad över det lilla. Jag har försökt att se det mesta från den ljusa sidan, livet känns trevligare så. Men ibland vaknar man på den där dåliga sidan och det borde vara laglig rätt att få åka hem och dra något gammalt över sig, komma igen dagen efter.
  Igår kände jag mig så där glad och upprymd, vilken härlig dag 🙂
  Kram Cia

  1. Hej Cia
   Vad kul med din hälsning till mig ? Tack, du gjorde mig lite extra glad idag! Så länge fru Dufberg behåller sitt nuvarande lösenord, så blir varken hon eller du av med mig ? Kram tebax

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras