Checklista över dina träningsbovar…

8 PUNKTERSLISTAN

Om du har svårt att komma igång:

 • Minska kraven på hur träningen ska se ut. Gör något! Vad som helst!
 • Är du stressad, välj bort träning som innebär prestation = stressar dig ytterligare.
 • Hantera blodsockerdippar, så du inte hamnar i tröttsoffan. Lite rörelse kan räcka, bara gör…
 • Hitta sätt att minska känslan av motstånd, t ex kör något i tio minuter. Allt behöver inte vara perfekt och 10min är bättre än inget.
 • Se över dina mål. ”Fel” mål gör att du misslyckas – och energin går ner.
 • Träna hellre det du tycker är kul än att lyssna på vad andra säger att du bör göra.
 • Utgå alltid från ditt utgångsläge och acceptera att det är vad det är för allt går att förändra.
 • Ha inte bråttom, allt behöver inte ske på en och samma gång.

LYCKA TILL,

Kram från coachen

Adidas
359 kr
Björn Borg
699 kr
Röhnisch
209 kr
Reebook
559 kr
Adidas
349 kr
Casall
199 kr
Adidas
1199 kr
Ellos Sport
399 kr
16 kommentarer
 1. Tack Sabina, dina råd här är precis vad jag behövde nu. Printar ut och sätter upp på kylskåpet. Allt bara för att påminnas om att lite rörelse är bättre än ingen rörelse alls. Tio minuter prommis är bättre än ingen alls. Tack igen du är grym! 💪 ☺

 2. Så sant det du skriver. Det är nog många med mig som jojo-tränat å jojo-bantat hela livet. Ursäkter å undanflykter byter av varandra. Men även latmaskar kan komma igång, det är jag bevis på! Å det du skriver är verkligen en start, sen vill man ju bara ha mer 😂

 3. Tack för dom tipsen.. Just nu tränar jag ju för göteborgsvarvet, så då är det viktigt att inte bara träna, men det är så viktigt med rörelse.. Tvingade min som att cykla till fotbollsträningen igår (1,5km) men det blir svårt att motivera en 8åring när alla andra tar bilen o alla andra har ungefär lika lång, ibland hinner man inte med jobb o hämtningar osv.. MEN vi måste lära våra barn att man kan gå o cykla mkt mer än vad vi gör med dom idag, jämfört med när vi var små, tror att det är en av dom största bovarna till att barnen blir större o större. Att alla förstår att det är rörelsen vi behöver inte att träna stenhårt för nått specifikt..

  1. Ja du har helt rätt och din son kommer tacka dig i sin framtid… Vore ju toppen om alla barn fick chansen till mer rörelse…

 4. Alltså jag vill så gärna komma igång med träningen, köra järnet men mitt problem är just det, jag går all in och lite till och sen däckar. Ska försöka ta det lugnt, jag är ivrig med allt jag gör. Vill må bra, vill få resultat, vill komma igång, vill vara stark, vill vara slank. Vill allt på en gång. Känns så skönt. Men jag ska verkligen, verkligen försöka att komma igång sakta men säkert.

  1. Mitt tips, det som gjort att jag har hållit igång är att schemalägga träningen. Varje söndag går vi igenom veckan, sambon springer på jobbet (lunch) med en massa arbetskompisar 3ggr i veckan så han är ju klar när han kommer hem. Jag lägger in min träning efter familjens schema o efter hur jag helst vill ha det. O dom dagarna är det träning/rörelse som gäller. Är jag helst slut tar jag åtminstone en promenad o eftersom jag också förr alltid gjort som du skriver gått al in o kört stenhårt o sen inte orkat, o det har även gällt kosten.. För jag har alltid tyckt att schemalägga vardagen är att strypa sig själv o känslan att göra som man vill.. Men har insett att det har gett mig en ro o en större glädje till vardagen än jag hade förr. Så lycka till!!

  2. Lycka till Diana och ja kämpa på med tålamodet, det är bäst att hitta ett hållbart tempo som du orkar med läääääänge..
   🙂

 5. Det håller jag med om och för mig är löpning i fin natur det bästa sättet att hämta kraft.

  Men långpromenad är också okej för mig samt lite hemmaträning.

  Sedan så kommer dagar man inte vill göra något.

  MVH

 6. Gud vilka vettiga tips! Ett pass behöver inte tar två timmar och det är tilllåtet att känna sig duktig även om man motionerat en kvart. Anledning till att jag tappat lusten att träna med pt är just den här hetsen att prestera på kort tid. Det enda som mina pt uppskattade var kunder som gick ned 20 kg eller sprang marathon titt som tätt eller fick fenomenala magrutor, vi resten var inte så intressanta för att vi var inget en pt kunde lägga upp på sin insta. Kul att se du inte kör den linjen!

  1. Tack och ja visst är det befriande att veta att träning egentligen är enkelt och det är precis så man ska se det:)

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras