Enkelt och nyttigt middagstips

Många frågar mig om alternativ till lite nyttigare middagsalternativ och jag personligen äter allt och utesluter alltså inget speciellt men vi har alla olika mål med vad vi strävar efter gällande maten och vi är också olika i känslighet, smak och tro om vad som är bra för oss eller inte…

Hur som helst så kommer här ett tips på en lasagne utan pasta för er som vill dra ner på kolhydraterna.

Gör en egen köttfärssås efter smak, personligen så gjorde jag en sås av nötfärs, crème fraîche, tomatpuré, chilisås, färsk chili, vitlök, rivna morötter och kryddor.

Sedan skivar jag zucchini och aubergine som ska användas istället för lasagneplattor. Några droppar olivolja på grönsakerna och lite salt.

Lägger zucchini och aubergine plattorna i botten av en ugnssäkerform och varvar nu med köttfärssåsen och grönsaker till toppen av formen.

Strör på riven mozzarellaost på hela lasagnen och river på parmesan för att piffa till smaken och nu in i ugnen på ca 200 grader i 20-30min… Tills osten smält och fått en härlig färg 🙂

Gott enkelt!

 

 

8 kommentarer
  1. Den ser riktigt god ut 🙂
    Jag har gjort en variant med zucchini och aubergine istället för färs. Men som vanligt haft pastaplattor i, den var riktigt god med!

    1. Ja det kanske det är fast är det inte potatis i moussaka? ha ha kram från en med dålig koll 🙂

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras