Gastronomic Cargo

Vi har haft min man Anders storebror Stefan på besök i ett par dagar. Stefan bor i Frankrike och hans företag Gastronomic Cargo är grymt. Genom innovativt logistik tänkande och färre mellanhänder, kan de erbjuda populära delikatesser direkt från producenter i medelhavsländerna till bästa möjliga marknadspris i Sverige.

Jag som själv älskar goda viner och delikatesser är mycket nöjd över att få första tjing på alla nyheter som Stefan plockar hem och dessutom så berättar han med en inlevelse som smittar av sig om produkterna, smakerna, hur du kan kombinera, lägga upp och tillaga riktigt delikata festliga måltider eller småplock/tapas snabbt och enkelt. Det bästa med dessa produkter är att det är inga tillsatser och de är utvalda av högsta kvalitet samtidigt som du har väldigt svårt att få tag i det i Sverige eller så är det galet mycket dyrare.

Personligen är jag ingen som älskar att stå i köket och laga avancerade måltider, jag är helt enkelt inte särskilt intresserad av självaste matlagningen men älskar däremot att njuta av goda kulinariska upplevelser med ett gott glas rött vin till.

Med de produkter som man kan köpa från ”Gastro Cargo” och alla de utsökta utprovade vinerna (även de är speciella då de flesta inte finns på Systembolaget här hemma i Sverige) så säger jag bara, -välkomna ni spontana besökare, jag kan nu duka upp och bjuda till fest utan att stå med prestationsångest vid spisen och en massa jobb för att få till något trevligt och nåt lite extra. Som jag skrev så jag gillar inte att stå vid spisen och tycker ibland att det är lite jobbig att ställa till en middag då det innebär att det är jag som får ”kocka”. Min man Anders är verkligen ingen man kan räkna med i de sammanhangen ha ha…

Njutning på hög nivå i all enkelhet här hemma, vardagen känns lite lyxigare när Stefan dukar upp lite småplock av iberisk skinka, lufttorkad fläskfilé (Lomo), Manchego ost, vit tonfiskfilé (Bonito) med Piquillo Pepper (paprikasås) på  lätt uppvärmt tortillabröd hihi man tar vad man har, vi hade ingen baguette hemma som troligen hade varit Stefans första handval.

 

Idag finns Gastronomic Cargo och levererar direkt till dörren i Norrbotten men watch out övriga Sverige detta kommer att sprida sig och Stockholmsområdet står på tur inom kort…

Gott,

Sabina

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras