Min frukost!

Jag är ingen direkt ”frukostmänniska” och har egentligen aldrig varit det vilket i början av mitt vuxna liv var ett bekymmer då jag gärna hoppade över frukosten men idag sedan många år tillbaka så äter jag alltid frukost och oftast hemma. Då är variationen inte särskilt stor, jag fastnar ofta i ett upplägg en period för att sedan växla till något annat och det senaste hemma hos mig just nu är avokadomackan som är en rostad proteintoast med avokado som kryddas med chiliflakes, citron, citronpeppar och chiliolja. Detta serveras med min obligatoriska ingefärajuice som jag oftast gör själv av någon färsk juicebas ex apelsin sedan har jag i bladspenat, broccoli, fryst ananas, chili och ingefära och sedan en stor kopp grönt te.

Perioden innan min avokadomacka så var det chiapuddingen som dominerade hemma. Chiapuddingen gör jag på osötad mandelmjölk och på den klara puddingen har jag en puré av exempelvis jordgubbar eller mango samt lite osötad museli, denna gång med ett ägg, min juice och grönt te.

Det händer även att jag har morgonmöten och då försöker jag att ge mig iväg i riktigt god tid och äta frukosten ”på stan” så att jag är på plats i tid och slipper komma in springandes till mitt möte (bor ju i Stockholmsområdet och för er som ej är här så ofta så kan jag meddela att trafiken är hemsk och sen kommer nästa utmaning att hitta en parkering)

Här är mina vanligaste val av frukostar och jag letar nästan alltid efter ett fik som har möjlighet att grilla/rosta brödet, älskar att det blir krispigt och knaprigt och har just på morgen svårt med mjuk och fluffigt vitt bröd.

Grillad smörgås med serranoskinka, mozzarella, avokado och jalapeno från Joe and the Juice, en extra stark cappuccino och en ingefära shot från Espresso House.

Ett kokt ägg, overnight oats med bär och kokos, stark cappuccino och i vanlig ordning en ingefära shot

En grillad macka med ost, morotsjuice med ingefära, turkiskyoghurt (naturell o osötad) med osötade bär och museli, grönt te och en stark cappuccino som avslutar hela frukosten.

Hur äter du din frukost?

Kram

 

6 kommentarer
  1. Jag är då en riktig frukostmänniska! Bästa målet på hela dagen?
    Jag äter gärna en skiva osötat fullkornsbröd med smör och rökt skinka, samt skivad grönsak. Till det en liten skål naturell lättyoghurt med lite hemgjord granola och färska bär på. Dryck blir vatten och en stor kopp starkt kaffe med lite mjölk.
    Brukar variera detta med havregrynsgröt, skivad banan, kanel och mjölk på.
    Ohhh nu längtar jag tills frukosten imorgon bitti…..??

  2. På jobbet kl 9.. havregrynsgröt med blåbärssylt o jordnötssmör o ett ägg o dagens tredje kaffe… ?
    Helgen gärna lite lyxigare med nån macka, granola o yoghurt.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras