Min kosthållning…

Det är fantastiskt att vara på resor och äta ute på restaurang men efter en stund längtar man hem till sina egna rutiner och det man vanligen brukar äta hemma.

Jag ledsnade redan efter några dagar på Kap Verde och längtade efter min egna mat förutom frukostbuffén som var riktigt bra på hotellet som vi bodde på. Det var så enkelt när allt stod framme och det var bara att plocka på sig det man ville ha och det fanns verkligen mycket att välja på men det roliga är att jag ändå åt i stort sett samma sak varje dag ha ha…

1 stekt ägg, bacon (OBS krispiga ska de vara), ungstomat, naturell yoghurt med melon och ”havrestavar” eller vad det egentligen heter? grönt te, en ingefära shot och ett glas vatten. Avslutade alltid med en kopp kaffe…

Hemma så ser frukosten mer ut så här…

Chiagröt gjord på osötad mandelmjölk, jordgubbspuré (som jag gör själv av färska eller frysta jordgubbar) Pauluns museli, ett kokt ägg, grönt te och min egna extremt starka ingefärsjuice (färsk ingefära, chili och en skvätt av varierade färska juicer dvs det jag har hemma och ofta försöker jag ha bladspenat och färsk broccoli hemma som jag har i juicen men denna ggr fanns det inte)

 
Lunchen blev första dag hemma ett ihopplock som det oftast kan bli och eftersom kvällen skulle avslutas med min favoritmiddag Pizza OCH GLASS så blev det en ”lätt lunch”

Mozzarella ost, färska jordgubbar, en avokado och tomater med balsamvinäger, chiliolja, lite färskpressad citron och kryddor på.

 
För er information så älskar jag pizza och äter det mer än gärna flera gånger i veckan och just för tillfället och de senaste 4månader tillbaka i mitt liv har jag snöat in mig på en ”hemmagjord” pizza he he fast jag är för lat för att göra degen själv så jag köper en färdig som bara rullas ut (och plattas, bankas och slits tills den är så tunn som det bara går) Sedan på med en het tomatsås som dessutom hettas till extra extra med ytterligare en het sås, den är så god jag önskar att ni kunde känna smaken här igenom bloggen. Ett glas rött vin till och givetvis….. GLASS efteråt!!!

Favoritglassen nu är Kola Havssalt från SIA… och nej jag äter inte upp hela paketet trots att jag kör ner skeden direkt i glassbyttan och skulle aldrig drömma om att lägga upp glassen i en skål 😉

Nu är det fredag och jag ska hämta mina små hjärtan, hörs snart igen!

 

 

 

10 kommentarer
  1. Den maten man lagar själv brukar också vara den nyttigaste. För mig mycket grönt och tycker att min löpning blir bättre samtidigt ett mer ansvar för våran natur med djur.

    1. Du har helt rätt. Man vet exakt vad man får i sig och dessutom kan man då styra och välja de bästa råvarorna som helt klart ger en energi och styrka. Bra val att tänka på naturen och djuren.

    1. Ha ha du kommer att bli imponerad 😉 Det är en färdig sås Barillas Arrabbiata, dvs en stark tomatbaserad pastasås och sedan spetsar jag den med en ännu starkare sås som exempelvis olika sorters Sambal Oelek såser…

  2. Läste min egen text och det lät nästan som jag vore vegan, he he. Men så är inte fallet och tycker att din kost är den sundaste i längden. Sedan så vill jag bara tillägga med att jag är glad att det finns någon som du som gör så mycket för andra.

    Hoppas att du tar upp lite om sockerberoende eftersom det är lite skämmigt att prata om sånt?

    MVH

    1. Tack snälla 🙂 och tack för tipset, det tas mer än gärna emot så att jag vet vad ni som läser bloggen är intresserade av.

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras