Motivation till träning…

Att få sin träning gjorde vecka ut och vecka in, år ut och år in… ja du fattar, det tar aldrig slut utan behöver bli en livsstil, en del av ditt liv och då är det otroligt viktigt att verkligen känna motivation.

Grunden i att vara motiverad sitter på djupet inom dig. Du behöver vara klar med vad du verkligen VILL och vad som är genuint viktig för dig. Jag till exempel har en tydlig bild av vad som är viktigast i livet för mig och det är mina barn och familj men ganska nära inpå det kommer JAGET dvs i mitt fall hälsan och styrkan i kroppen både på insidan och utsidan och med det hur jag ser ut. Detta är jag inte beredd att degradera så i stunden när det känns tråkigt med ex träning så är resultatet av träningen mer viktig än själva stunden då man har lust att strunta i det.

Min skogsrunda runt sjön där jag bor, totalt tyst och folktomt 🙂

Med sagt så är man klar med vad man vill men man kan även hitta de tillfälliga saker, känslor, tillfällen som ger en direkt motivation. Detta fungerar på mig och det är viktig att du är på det klar vad som fungerar för dig!

 • Kraftfull musik
 • SOL (jag är en ”sommar människa” som bara älskar ljuset och solen)
 • Naturen och då hittar jag ofta mina rundor ”på landet”, i skogen, runt sjön där jag bor just nu. MEN jag vill ha ensamheten alltså inte den klassiska rundan där man möter en massa människor, jag vill helst få vara själv. (Rundan runt Djurgården i Stockholm är alltså inte min grej;)
 • Några av mina närmaste vänner. Vi tränar tillsammans och planerar ofta då in annat också . EX. grillkväll, spa, sauna, mys, vin.
 • Resultat av min träning vilket gör att jag verkligen tar i för det är den enda vägen…
 • Nya platser, nya träningsformer

Träning ”på landet” hos mamma i Södermanland och belöningen bada… weee…

KÄMPA, NJUT, LEV LIVET FULLT UT!

KRAM från Coachen;)

10 kommentarer
 1. Tänk att någon som borde va så jäkla enkelt ska va så svårt. Att bestämma sig o att stå fast vid det. Jag har så många ggr bestämt mig å sen ganska snabbt ”bestämt om” och sen kanske ändrar mig lite till, tyvärr alltid tillbaka till det gamla mönstret som jag från början ”bestämde bort”. Jäkla hjärnspöken. Men skam den som ger sig, nu är jag mer beslutsam än någonsin… ett tag iaf! Kunskap ger intresse och resultat ger mer smak, det funkar på mig.
  Bra skrivet i inlägg, viktiga funderingar! Kram

 2. Jag sa till en tränade arbetskamrat häromdagen att det som gör att jag tycker ”synd” om dom som inte tränar är känslan efteråt, att den uppväger ju varenda jobbiga, tråkiga pass man gör.. För den får man ju även om passet inte gick som man hoppades. O den belöningen är värd varenda minut, för mig mer än kroppsliga resultat.

 3. Fantastiska bilder!

  Jag är en sådan periodare när det gäller träning och när jag har feeling då är det all in. Men en sjukdom eller en period av mycket på jobbet kan få mig att tappa fart. Tricket är väl att hitta en lagom nivå. Som tur är har vi hund, så dagliga promenader blir det iaf och cykla till och från jobbet nu när vädret är ok.

 4. Tack för en riktigt bra blogg och inspirerande podcast! Du har fått mig att återfå motivationen och jag har nu gått ner 3kg! Tack tack tack!

  P.s Hoppas få se dig i biggest loser snart igen?

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras