Nytta med nöje under semestern…

Nu är det semester och vi njuter för fullt av värmen men samtidigt så är det väldigt tråkigt att det påverkar våra djur, natur m.fl. på ett negativt sätt och det är lätt att glömma då man själv inte är insatt och direkt påverkad.

Bada bada bada står på schemat varje dag och vi skapar kreativa kul sätt i vårt badande här hemma där vi bor. Vi har en sjö i ett naturreservat på gångavstånd hemifrån så jag och min man Anders förenar nytta med nöje och tar på oss ett par bekväma löparskor, packar in ungarna i vår cykelvagn, packar med picknick och badprylar och sen ger vi oss iväg till fots och förenar promenaden med några intervaller växelvis puttandes på den fullpackade cykelvagnen till sjön för att sedan parkera den vid den allmänna badstranden för en vidare promenad runt sjön till lite mer privata klippor att bada vid. Barnen är verkligen duktiga som tar sig igenom skogen till fots.

Det är ganska kort väg att simma rakt över sjön och idag kom vi på ett smartare sätt att ta oss till lite mer lugn och privat bad så vi har vi gått och köpt en uppblåsbar gummibåt som vi lägger över cykelnvagnen när vi går (det ger en behaglig skugga över barnen)  Vi tar oss till den fullproppade allmänna stranden precis i vanlig ordning och väl där i med båten, packa i barnen (med flytväst på) och den vattentäta väskan med picknick m.m. och sen simmar vi över sjön till lite mer privat klippor och små stränder…. Verkligen toppen!

Vi väljer att lämna mobilerna hemma så där av väldigt lite bilder från våra olika tillfällen.

Sverige är verkligen vackert och härligt men nu vi ska vidare till Spanien med våra vänner och även det kommer att bli strålande trots att vi har Spanienvärme här hemma. Miljöombyte förnöjer… eller hur säger man?

Ha en fin sommar mina kära läsare så hörs vi efter min Spanienresa. Datorn får helt enkelt stanna hemma 😉

Kram

 

Inga kommentarer än

Svara

Din e-postadress kommer inte att publiceras